Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Vážna nehoda autobusu plného detí: O život prišlo jedno dievčatko (†5), ďalšie sú zranené

Nehoda autobusu neďaleko Erfurtu Zobraziť galériu (4)
Nehoda autobusu neďaleko Erfurtu (Zdroj: TASR)

ERFURT - Päťročné dieťa prišlo dnes o život pri vážnej havárii plne obsadeného autobusu s rakúskym evidenčným číslom, ku ktorej došlo na diaľnici A4 neďaleko Erfurtu, hlavného mesta nemeckej spolkovej krajiny Durínsko. Ďalších 15 osôb v autobuse utrpelo vážne zranenia, informovala televízia MDR.

Podľa nej sa v autobuse smerujúcom do Drážďan nachádzalo 59 detí a mladých ľudí z nemeckej spolkovej krajiny Sasko a Rakúska. Dve z nich utrpeli veľmi vážne zranenia a vrtuľníkom ich previezli do nemocnice. 

Nehoda autobusu neďaleko Erfurtu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Okolnosti nehody zatiaľ nie sú presne známe. Podľa prvých informácií autobus predbiehal približne 100 metrov pred diaľničným výjazdom Erfurt-Vieselbach nákladné auto, pričom pri zaraďovaní sa do pravého pruhu zišiel z cesty, narazil do svahu a prevrátil sa na ľavý bok. Diaľnicu A4 smerom na Drážďany v úseku Erfurt-West - Nohra uzatvorili, čím vznikla niekoľkokilometrová zápacha. 

Nehoda sa stala okolo 14.45 h. V autobuse z rakúskeho Riedu bolo podľa MDR aj päť dospelých. Viezla sa v ňom aj trieda ôsmakov, ktorá sa vracala z dvojtýždňového školského výletu z Anglicka.

Viac o téme: NehodaErfurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu