Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Česku havaroval bieloruský autobus plný detí: Chlapec naďalej bojuje o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ČESKÁ SKALICE - Chlapec zranený pri stredajšej nehode bieloruského autobusu pri Českej Skalici na Náchodsku je naďalej vo veľmi vážnom stave. V náchodskej a královohradeckej nemocnici zostáva celkom šesť zranených, väčšina detí z havarovaného autobusu je už na ceste späť do Bieloruska. Dnes to povedal pracovník bieloruského veľvyslanectva.

Záchranári po nehode, pri ktorej autobus dostal šmyk a zišiel z cesty, uviedli, že celkovo bolo zranených 14 ľudí, prevažne detí. Policajti dnes oznámili, že pri nehode bolo zranených celkom 16 osôb.

"Náhradný autobus s celkovo 38 turistami z havarovaného autobusu je už v Poľsku, v Českej republike okrem šiestich zranených v nemocniciach zostávajú aj traja dospelí," povedal pracovník veľvyslanectva. Zranení boli po nehode odvezení do nemocníc v Hradci Králové, Náchode, Trutnove a Dvore Králové, hospitalizovaní zostávajú už len dvaja z nich.

V hradeckej nemocnici je spolu s chlapcom tiež žena so zlomeninou. Lekársky námestník hradeckej fakultnej nemocnice Zdeněk Tušl dnes povedal, že žena zrejme bude čoskoro prepustená. V náchodskej nemocnici, ktorá v stredu ošetrila v súvislosti s nehodou celkom deväť ľudí, zostávajú štyria zranení. "Väčšinou sa jedná o ľahšie zranenia," povedala hovorkyňa náchodskej nemocnice Hana Voborníková.

Nehoda sa stala v stredu po 11:00 na ceste k Hořičkám, polícia informovala, že zájazdový autobus s 47 pasažiermi zišiel z hlavnej cesty, ktorú v tej chvíli blokovala nehoda a vydal sa po vedľajších cestách. Na vrstve roztápajúceho sa snehu potom dostal šmyk a prevrátil sa na pravý bok do poľa mimo cestu.

Dnes polícia uviedla, že išlo o linkový autobus, ktorý išiel z Prahy do Bieloruska. "Polícia nehodu ďalej vyšetruje, policajti zahájili úkony trestného konania pre spáchanie prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a vypočuli niekoľko svedkov," uviedla hovorkyňa náchodské polície Eva Prachařová.

Viac o téme: Česká republikaČeská Skalice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu