Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Čech Jakub stratil v Paríži peňaženku: O tri týždne ho doma čakalo prekvapenie!

Jakub Feranec Zobraziť galériu (2)
Jakub Feranec (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Pražan Jakub Feranec vytratil začiatkom októbra pri cestovaní parížskym metrom na letisko peňaženku. V pondelok 26. októbra sa mu aj s celým obsahom vrátila medzinárodnou poštou až domov. Nezištne mu ju vrátil Francúz menom Richard, ktorý ju našiel na sedadle vagóna. O prípade poctivého nálezcu a vďačného majiteľa dnes informoval český spravodajský portál iDNES.cz.

Módny fotograf a organizátor prehliadok odcestoval na prelome septembra a októbra do Paríža, kde mal pracovné záväzky - fotografoval akciu Fashion Week. Po piatich dňoch sa fotograf vracal metrom na parížske letisko. "Cestou som vytiahol z tašky peňaženku a prichystané letenky som si zastrčil s občianskym preukazom do vrecka na kabáte. Až po odbavení na letisku, keď som si chcel kúpiť časopis, som zistil, že peňaženka zostala ležať na sedadle v metre," opísal situáciu Feranec. 

Ešte prežíval šok, keď mu vtom v mobile zapípala správa od Francúza Richarda. Oznamoval mu, že našiel peňaženku aj s Ferancovými vizitkami s telefónnym číslom. Pražan sa mu však následne nemohol dovolať. 

Nálezca zatelefonoval sám, keď vystúpil z metra. Ferancovi sľúbil, že mu peňaženku pošle naspäť do Česka. Potom sa na dva týždne odmlčal. Minulý týždeň však poslal fotografiu, že balík odosiela. A ospravedlnil sa za meškanie s tým, že ho stihol poslať až po návrate z dovolenky v Grécku. Navyše, odmietol návrh Pražana, že zaplatí poštovné. Feranec mu teda navrhol, že Francúza ubytuje, kedykoľvek príde do Prahy. Peňaženku fotograf dostal - nič v nej nechýbalo, ani peniaze. 

FOTO Čech Jakub stratil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Ako natešený Feranec povedal pre iDNES.cz, mal v nej 1000 českých korún, niekoľko eur, vodičský preukaz a platobnú kartu. Fotograf podľa svojich slov natrafil na poctivého nálezcu už druhýkrát v živote. V detstve stratil mobil v dopravnom prostriedku a nálezca mu ho ešte v ten deň vrátil. 

 

Viac o téme: Jakub Feranec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu