Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čech našiel igelitku plnú peňazí: S miliónom urobil niečo, z čoho sa vám zakrúti hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PRAHA – Svedomitý charakter nepokrivia ani peniaze. Dôkazom toho je aj konanie 60-ročného Čecha z Karlovarska, ktorý si vonku všimol podozrivú igelitku. Keď sa pozrel dnu, zistil, že je plná peňazí. Hádajte, čo s nálezom urobil!

V igelitke sa ukrývalo až 1,3 milióna českých korún! Napriek lákavému obsahu sa Čech (60), ktorý tašku našiel, zachoval čestne a celý nález odovzdal na polícii. „Dostali sme oznámenie o strate finančnej hotovosti v hodnote 1,3 milióna korún. Ešte v ten deň bola čiastka nájdená,“ povedala pre TN.cz policajná hovorkyňa Kateřina Böhmová.

Znovu nájdená peňaženka spravila Američana šťastným: Neuveríte, kedy ju stratil!

Nielen fakt, že niekto prenáša milión v igelitke a stratí ju, ale aj čestné správanie nálezcu všetkých udivilo, pretože sa nestáva často, aby niekto takýto nález vrátil. Šťastena sa napokon neusmiala len na majiteľa, ale aj na nálezcu, ktorý má podľa zákona nárok na desať percent z nájdenej čiastky. Ak by sa však, ako spresnila hovorkyňa, stalo, že k nálezu sa vlastník neprihlási do roka, môže peniaze začať užívať nálezca, obec alebo osoba, ktorej bol nález zverený.

Čech našiel igelitku plnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: Peniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu