Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kuriózny prípad v Austrálii: Žralok dohrýzol surfistu, do nemocnice sa odviezol sám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

SYDNEY - Na surfistu zaútočil dnes v meste Tyrendarra v austrálskom štáte Viktória žralok. Muž utrpel viaceré poranenia, podarilo sa mu však doplávať k brehu a následne ešte aj došoférovať do nemocnice. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Zachránený, 40-ročný muž, vyhlásil, že surfoval v meste Tyrendarra, ležiacom približne 200 kilometrov západne od Melbourne, keď na svojom surfe zacítil uhryznutie a následne si po svojej pravici všimol asi dvojmetrového žraloka.  

"Pohrýzol ma cez neoprén na ľavom stehne a potom už útočil z každej strany," uviedol pre austrálsku televíznu stanicu ABC zachránený muž, ktorý nechcel byť menovaný. "Vždy, keď som videl jeho hlavu alebo sa objavil blízko mňa, pokúsil som sa ho udrieť tak silno, ako som dokázal," dodal. 

Podarilo sa mu utiecť a doplávať k brehu, pričom následne ešte došoféroval do nemocnice, kde podstúpil operáciu. Muž uviedol, že tesne pred útokom žraloka si vo vode všimol skupinu tuleňov, ktorí čerili hladinu. 

V sobotu pri útoku žraloka zahynul muž potápajúci sa pri východnom pobreží austrálskeho ostrova Tasmánia. Svedkom tragického incidentu sa stala mužova dcéra. Išlo pritom o prvý smrteľný prípad útoku žraloka v Tasmánii za uplynulých 17 rokov.

Žraloky sa pri austrálskom pobreží vyskytujú bežne, pričom na ľudí útočia len v ojedinelých prípadoch. Austrália eviduje v posledných desaťročiach bilanciu menej ako dva smrteľné útoky žraloka belasého na človeka za rok.

Viac o téme: ŽralokAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu