Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na jazere: Vietor vyniesol inštruktora (†37) do výšky, smrteľná rana do stĺpa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock, kite-kurzy.cz)

NOVÉ MLYNY - Obrovské nešťastie sa stalo v susednom Česku. Skúseného inštruktora (†37) kiteboardingu zastihol nečakaný vietor. Vynieslo ho do výšky, ale spadol a narazil do betónového stĺpa.

Tridsaťsedemročný muž zomrel v nedeľu na Novomlýnských nádržiach v Česku po úraze pri kiteboardingu, teda jazde po vode na špeciálnej doske ťahanej drakom. Kvôli silnému vetru sa rekreačný športovec vzniesol do výšky, potom spadol a narazil do betónového stĺpa, opísala policajná hovorkyňa Kamila Haraštová. "Zranenie, ktoré utrpel, bolo bohužiaľ smrteľné," dodala. Podľa nej bol muž inštruktorom kiteboardingu. Udalosťou sa teraz zaoberajú kriminalisti.

Tragédia na jazere: Vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock, kite-kurzy.cz)

Inštruktor mal k telu pripojeného tzv. ťažného draka, nečakane sa vzniesol a došlo k tragédii. "Kite kurzy na Nových Mlynoch sú najlepšie z niekoľkých dôvodov. Máme nejveternejší, najteplejší a najmenej daždivý kite spot v Českej republike," týmito slovami láka klub Harakiri záujemcov o kiting do svojich radov. Po tragédii vyznievajú slová zarážajúco.

Tragédia na jazere: Vietor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock, kite-kurzy.cz)

Kiteboarding je adrenalínový šport, ku tragédiám pri ňom dochádza ojedinele. Nebohý inštruktor sa dostal do vysokej výšky nedobrovoľne, iní však práve tento druh adrenalínu vyhľadávajú. 

Viac o téme: Vodná nádržTragédiaSmrťNové mlyny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu