Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neskutočný príbeh dvoch babičiek: Nemka sa vo svojich 91 rokoch stala mamou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Margot Bachmannovej z okolia nemeckého Frankfurtu nad Mohanom trvalo napriek pomoci Medzinárodného Červeného kríža a následne medzinárodnej pátracej služby ITS veľmi dlho, kým našla svoju taliansku matku Giannu žijúcu v mestečku Novellara na severe Talianska.

Obe ženy sa, ako vyplýva z dnešnej informácie tlačovej agentúry DPA s odvolaním sa na ITS, medzičasom stretli a dcéra sa mohla zoznámiť aj s ďalšími svojimi príbuznými. Došlo na prípitok šampanským, na výmenu rodinných fotografií i darčekov.

Sedemdesiatročná dcéra a medzičasom 91-ročná mamička sa už tešia na ďalšie stretnutia. 
Margot, podľa pôvodného želania matky Margarita, je produktom lásky Talianky na nútených prácach, Gianny, a dôstojníka nemeckých ozbrojených síl. Narodila sa v októbri 1944 a už krátko po pôrode ju nacisti odobrali matke, ktorá sa po skončení vojnového konfliktu vrátila do Talianska. Podľa Gianninných slov sa jej vtedy dostalo informácií, že jej dcérku zavraždili a ona im uverila, pretože predpokladala, že inak by sa dcérka k nej s určitosťou vrátila. 

V skutočnosti sa dievčatko najskôr dostalo do domova a následne vyrastalo s nevlastnými súrodencami, pretože jej otec bol ženatý. Až po úmrtí prísnej hlavy rodiny našla Margot odvahu pátrať po mamičke. 

Viac o téme: Červený krížMargot BrachmannFrankfurt nad Mohanom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu