Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný osud štyroch malých detí: Rodičia ich opustili a uchýlili sa k hrozivému činu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

PEKING – Čínska polícia začala dnes vyšetrovať samovraždu štyroch malých súrodencov vo veku 5-13 rokov, ktorých rodičia zanechali v jednej z najchudobnejších oblastí krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

Štvoricu detí našli v stredu neskoro večer v dome v dedine na okraji mesta Pi-ťie po tom, ako vypili tekutý pesticíd, informovali štátne médiá. Pokusy o oživenie detí neboli úspešné a v nemocnici ich vyhlásili za mŕtve.

Matka opustila deti pred tromi rokmi a otec sa odsťahoval, lebo si hľadal prácu, uviedla čínska štátna tlačová agentúra Sinchua. Pred mesiacom súrodenci prestali chodiť do školy a ich jedinou stravou bola múka namletá z obilia z vlaňajšej úrody.

Mesto Pi-ťie v chudobnej provincii Kuej-čou bolo dejiskom podobnej tragédie aj pred takmer tromi rokmi, keď sa päť chlapcov na úteku zadusilo po zapálení ohňa v kontajneri s odpadkami, kde sa skrývali pred chladom.

Tieto prípady oživili obavy o opustené vidiecke deti, ktorých často zveria do starostlivosti nevládnych starých rodičov, keď si ich otcovia a matky snažia nájsť prácu v ďalekých mestách a často sa za deťmi vracajú len raz za rok.

Školy sú podfinancované a sociálne služby nedostatočné, preto sa takéto deti stávajú často terčom citového a fyzického týrania či sexuálneho zneužívania alebo podliehajú skľúčenosti a beznádeji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu