Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

"Matka" roka má krásne, zdravé bábätko a dokonalého manžela: Toto jej však prekáža!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: ModryKonik.sk, Thinkstock)

BRATISLAVA – Aj vy ste si už v živote povedali, mať tak problémy iných ľudí? Ak nie, tak po prečítaní tohto príspevku od nešťastnej prvorodičky to bude jedna z vecí, ktorá vám napadne. Mamička pod užívateľským menom "mumwoman" je totiž nešťastná, pretože sa jej dcéra podobá na manžela a jeho časť rodiny. No hotová katastrofa!

Problém mamičky zrejme bude vážnejší, ako sa na prvý pohľad zdá. Aj preto jej viacerí diskutéri odporúčajú navštíviť psychológa. Hormóny po pôrode dokážu aj so ženami so silným charakterom robiť divy. Nikto si radšej nechce priznať, čo s takou matkou, ktorá má takýto neuveriteľný problém a nie je to spôsobené popôrodnou depresiou:

„Ahojte maminy, už si pripadám ako cvok... Viem, že to nie je normálne, ani správne, ale strašne mi prekáža, že naša dcéra sa podobá na manžela – na ich rodinu (s ktorou nemám dobré vzťahy)... Viem, že zdravie je prvoradé, že výzor nie je dôležitý, ale neviem si pomôcť. A keď ideme na prechádzku a všetci mi to pripomínajú, že veď to je celý tato, tak mi je do plaču... Stretli ste sa s tým niektorá? Mali ste podobné pocity?“

Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ModryKonik.sk, Thinkstock)

Niektorí diskutujúci sa snažili na fóre stránky Modrý koník zdržať agresívnych vyjadrení: „Radšej neodpovedám, čo ma prvé hneď napadlo...“. Iní sa snažili byť nápomocní: „Ako si prežívala tehotenstvo? Mala si strach? Tieto pocity si uvedomuješ až po pôrode? S manželom ako vychádzaš, je to vaše prvé bábo?“ Na tieto otázky sa ešte nešťastná matka snažila reagovať, neskôr už nevhodné otázky ignorovala úplne.

„Tehotenstvo bolo krásne – tešili sme sa aj s manželom. Manžel sa o mňa krásne staral, je to naše prvé dieťatko. Ale počas tehotenstva, keď som si malú predstavila, vždy som tak nejako predpokladala, že sa bude podobať na mňa. Videla som ju ako seba na fotkách z detstva. Posledný mesiac pred pôrodom sa mi skomplikoval zdravotný stav a chodili sme po nemocniciach, plus pôrod bol pre mňa tiež dosť traumatizujúci zážitok, a tak ďalšie dieťatko už nechcem (manžel stále dúfa, že si to rozmyslím,“ priznala sa mamička. Prečo potom takto "trpí", to nikto nechápe.

Viac o téme: PriznanieModrý koník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu