Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posmrtná pomsta Katky (†24), ktorá zo zúfalstva skočila pod metro: Rodičia zaplatia za jej peklo

Nebohá Katka Zobraziť galériu (3)
Nebohá Katka (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Smutný osud nebohej Katky z Česka nenechal azda nikoho chladným. Mladá žena spáchala minulý týždeň v stredu samovraždu skokom pod pražské metro potom, čo na internete zverejnila srdcervúci list. Vyznala sa v ňom zo svojich pocitov a trápenia. Priznala, že ju od detstva zneužíval nevlastný otec. Katku už pochovali, no adoptívni rodičia na pohrebe neboli, dokonca sa nemusia nikdy dozvedieť, kde je Katka pochovaná.

Podľa šokujúcej spovede Katku otčim zneužíval od raného detstva, pričom o tom adoptívna matka mala vedieť, no nijako nezasiahla. Katka, keď dospela, opustila dom, v ktorom vyrastala a s rodinou prerušila kontakty. Ako informuje česká FTV Prima, matka Helena dcéru nevidela od februára 2013. 

Katkina matka je vpravo
Zobraziť galériu (3)
Katkina matka je vpravo  (Zdroj: Foto: FTV Prima)

Po Katkinej smrti previezli telo do Nemocnice na Bulovce, odkiaľ si ho mala previesť pohrebná služba. Nestalo sa tak, pretože iná pražská pohrebná služba telo previezla už deň po smrti. "Sme z toho šokovaní, ako je to možné, že sa proste vydá telo dcéry niekomu do cudzej pohrebnej služby, niekomu cudziemu, jednoducho, kto nepatrí do rodiny," povedala matka Helena pre televíziu.


Katka (†24) opísala na blogu, ako vyzerá skutočné peklo: Hodinu nato už bola mŕtva!


Z hľadiska súdneho lekárstva a legislatívy prebehlo všetko v úplnom poriadku. Podľa českých zákonov, ak pre telo príde príbuzný alebo známy zosnulého a podpíše vyhlásenie o pravdivosti svojich slov a plnú moc, stane sa objednávateľom pohrebu, nemusí to byť člen rodiny. Presne toto sa stalo aj v Katkinom prípade. O celý pohreb sa postarala kamarátka Alena. Rodina zosnulej mladej ženy sa ho nezúčastnila. Pohrebná služba je viazaná mlčanlivosťou, rodina sa tak nikdy nemusí dozvedieť, kde je Katka pochovaná.

Posmrtná pomsta Katky (†24),
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FTV Prima)

Ako povedala Alena, kvety, hudbu aj miesto posledného odpočinku si Katka vybrala sama a všetko prebehlo tak, ako si priala. "Katka bola súčasťou rodiny, bola dokonca kmotrou nášho syna. Bola pre mňa aj napriek svojej komplikovanej osobnosti tým najláskavejším, najobetavejším a úprimným človiečikom. Káťa mala síce strašne boľavú, ale krásnu dušu. A úprimne, ja som vďačná, že som mohla tých niekoľko posledných rokov patriť do jej života," povedala kamarátka Alena. Katka si priala pohreb bez účasti rodiny.

Viac o téme: TragédiaPohrebMetroSkokSamovraždaPrahaKatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu