Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Putin pozval nového gréckeho premiéra na návštevu Moskvy

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal dnes novému gréckemu premiérovi Alexisovi Tsiprasovi k víťazstvu vo voľbách a pozval ho na návštevu Moskvy. Podľa agentúry AP prišlo pozvanie v čase, keď medzi Aténami a Berlínom zavládlo napätie ohľadne politiky Európskej únie voči Ukrajine.

Podľa vyhlásenia gréckeho úradu vlády vyjadril Tsipras záujem zúčastniť sa osláv 70. výročia víťazstva nad fašizmom, ktoré sa budú konať 9. v mája v Moskve. Grécko má tradične dobré vzťahy s Ruskom a Tsiprasova nová ľavicová vláda si podľa agentúry AP robí zásluhy, že sa jej minulý týždeň podarilo zablokovať zámer EÚ uvaliť na Rusko za jeho podiel na kríze na východe Ukrajiny nové sankcie.

Postoj Grécka k situácii na Ukrajine dnes pred zasadaním ministrov obrany členských štátov NATO v Bruseli otvorene kritizovala nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová. Na ministerkine vyjadrenia reagoval jej grécky náprotivok Panos Kammenos, ktorý ich označil za "neprijateľné a prehnané", pričom podotkol, že Grécko stálo v boji s nemeckými okupačnými jednotkami počas druhej svetovej vojny vždy na strane spojencov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu