Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V ČR skrachovala tretia cestovná kancelária v tomto roku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Treťou cestovnou kanceláriou, ktorá v ČR v tejto sezóne vyhlásila úpadok, je CK Hellas z Prostějova. Pred ňou to boli v máji CK Conti a v júli CK Monmare. Informovali o tom dnes české elektronické médiá.

Správu potvrdila pre internetový portál Invia.cz aj poisťovňa Generali, v ktorej bola CK Hellas poistená proti úpadku. Podľa rovnakého zdroja má zbankrotovaná "cestovka" v zahraničí aktuálne 120 klientov, a to v Grécku. Prvých deväť z nich by sa ešte dnes malo vrátiť do ČR. Ostatní budú môcť svoje pobyty dokončiť a vrátia sa v riadnych termínoch.

Ďalších okolo 250 zákazníkov má zaplatené zájazdy, ktoré sa však už neuskutočnia, prvých deväť z nich sa už dnes nevydalo na cestu do cieľovej destinácie.

Všetci môžu svoje nároky uplatniť u spomínanej poisťovne do šiestich mesiacov, poistka CK Hellas by mala byť dostatočná na uspokojenie ich nárokov.

Majiteľka CK Hellas označila za príčinu krachu niekoľko dôvodov, od situácie v prioritnej destinácii firmy - Grécku, cez nízke ceny zájazdov, oslabenie kurzu českej koruny až po platobnú neschopnosť niektorých partnerov.

Popri Grécku organizovala CK Hellas aj pobytové zájazdy do Bulharska a poznávacie cesty do iných európskych destinácií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu