Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia cestovka končí: V Česku skrachoval nováčik, na trhu bol len krátko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Česká cestovná kancelária CK monmare travel sa stala druhou tohtoročnou obeťou medzi cestovnými kanceláriami.

Menšia spoločnosť, ktorá má v zahraničí okolo 80 turistov, vyhlásila úpadok. Cestovná kancelária pritom pôsobila na trhu len od februára tohto roka. Informoval o tom server iDNES.cz.

"Vzhľadom na slabé predaje a ceny na trhu sme neboli schopní situáciu ďalej udržať a musíme ukončiť činnosť," zdôvodnila cestovná kancelária, ktorá sa špecializovala na pobytové zájazdy pri mori, poznávacie zájazdy po Európe a zájazdy pre priaznivcov aktívneho trávenia dovolenky. Po CK Conti, ktorá ukončila činnosť v máji pre finančné problémy, ide o druhú cestovnú kanceláriu, ktorá v tomto roku nezvládla svoje podnikanie.

CK monmare travel má v zahraničí 86 turistov, z toho 21 je v Turecku a 65 v Bulharsku. Pobyty aj spiatočné letenky majú uhradené, pobyty dokončia v riadnom termíne a repatriácia nebude potrebná. No klienti, ktorí mali odletieť v stredu 9. júla do Turecka, už neodcestujú. Cestovná kancelária spolupracuje s poisťovňou Generali a ako oznámila, bude klientov kontaktovať a informovať o postupe uplatnenia si nároku v poisťovni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu