Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Majitelia prvej skrachovanej cestovky sú za vodou: Hlava rodiny na ministerstve spravodlivosti!

Dom JUDr. Rudolfa Demečeka v Kvetoslavove. Zobraziť galériu (3)
Dom JUDr. Rudolfa Demečeka v Kvetoslavove. (Zdroj: topky)

KVETOSLAVOV – Popradská cestovná kancelária, ktorá v týchto dňoch skrachovala a v Bulharsku uväznila 55 klientov, vlastní podľa obchodného registra SR istá Mária Demečeková. V súčasnosti nie je možné sa s ňou spojiť, dá sa povedať, že sa pred zákazníkmi aj médiami zatajuje. Napriek tomu, že cestovná kancelária Darne má oficiálne sídlo v Poprade, nám sa ju podarilo vypátrať v krásnom dome v Kvetoslavove pri Bratislave.

Dom, v ktorom v Kvetoslavove bývajú, patrí medzi novšie, leží v štvrti s podobnými novostavbami. Podľa jeho vybavenia to vyzerá tak, že napriek krachu spoločnosti Darne si rodina žije bez finančných ťažkostí.

Manželom Márie Demečekovej a zakladateľom skrachovanej cestovky je totiž Rudolf Demečko, ktorý v súčasnosti pracuje pre ministerstvo spravodlivosti v sekcii civilného práva na odbore dohľadu nad právnickými profesiami. Jeho meno sa spomína aj v spise Gorila.

Demečko podľa týchto informácií v 90.-tych rokoch pracoval pre bezpečnostnú službu SBS Dynasty, a.s., pre ktorú spolu s kolegami z telekomunikačnej spoločnosti, v ktorej mali podpísanú zmluvu na trvalý pracovný pomer, vykonávali detektívne služby.

Slovenská informačná služba o nich podľa spisu Gorila zistila, že sa oboznamovali aj s dokumentáciou označenou ako Dôverná, na ktorú nemali dostatočné previerky. Navyše práve na základe utajovaných informácií telekomunikačnú spoločnosť legálne odpočúvali, a následne, už ale nelegálne, posúvali výsledky šetrení aj majiteľovi bezpečnostnej agentúry.

Dom JUDr. Rudolfa Demečeka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Rudolf Demečko založil cestovnú kanceláriu Darne v roku 2001, no potom ako sa zamestnal na ministerstve spravodlivosti už nemohol ako štátny zamestnanec ďalej podnikať. Firmu teraz vlastní jeho manželka a syn.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu