Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčší srbský narkobarón používa slovenský pas: Ministerstvo to už vyšetruje!

Srbská polícia
Srbská polícia (Zdroj: RTS)

BELEHRAD - Slovenské ministerstvo vnútra 13. septembra 2004 vystavilo listinu na udelenie štátneho občianstva SR na meno Dragoslav Kosmajac – presne toto meno používal aj údajný najväčší drogový díler v Srbsku, ktorý v noci z piatka na sobotu odcestoval do zahraničia, pričom využil svoj slovenský pas. „Všetky ďalšie okolnosti tohto prípadu momentálne preverujeme,“ uviedlo tlačové oddelenie MV SR.

Šesťdesiatjedenročného Srba, známeho pod menom Dragoslav Kosmajac, označil za najväčšieho drogového dílera v krajine srbský premiér Aleksandar Vučič. O odchode Kosmajaca zo Srbska na slovenský pas informoval portál inSebia, s odvolaním sa na denník Blic.

Podľa portálu sa Kosmajac presunul do susednej Čiernej Hory cez jeden z menej rušných hraničných priechodov. Srbské médiá uvádzajú, že v opustení krajiny mu nebránili, keďže na neho v súčasnosti nie je vydaný žiadny zatykač.

Kosmajac odcestoval krátko po verejnom vyjadrení Vučiča na jeho adresu, zdroje Blic však tvrdia, že mimo Srbska cestoval už aj predtým, a to do Španielska či Rakúska. Podľa denníka sa tentoraz presúval autom v sprievode jednej osoby, pravdepodobne člena jeho ochranky.

Premiér o Kosmajacovi hovoril na piatkovej tlačovej konferencii, keď sa označil za jediného človeka v Srbsku, ktorý sa o ňom nebojí povedať, že je "najväčším narkodílerom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu