Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia obeť juhokórejského trajektu: Pri pátraní zahynul civilný potápač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - Civilný potápač, ktorý v Južnej Kórei pomáhal pátrať po obetiach zo stroskotaného trajektu Sewol, dnes zomrel po strate vedomia počas potápania. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP, ktoré sa odvolali na oznámenie juhokórejských predstaviteľov.

Potápača (53) vyhlásili za mŕtveho v nemocnici v juhozápadnom prístavnom meste Mokpcho neďaleko lokality, kde trajekt stroskotal. Muža v bezvedomí vytiahli na hladinu jeho kolegovia, keď sa prerušila ich komunikácia s ním. Informáciu zverejnila juhokórejská agentúra Jonhap.

Pobrežná stráž zastavila po dnešnom rannom nešťastí všetky pátracie aktivity. Potápač bol členom posádky súkromnej spoločnosti Undine Marine Industries, ktorá sa zameriava na stavbu lodí a záchranné práce.

Počet obetí potopenia trajektu zo 16. apríla je 260, pričom stále je nezvestných 42 ľudí. Prežilo len 174 osôb, vrátane 22 z 29 členov posádky. Celkovo sa na lodi plavilo 476 osôb.

Pátranie často brzdí nepriaznivé počasie, zlá viditeľnosť a nebezpečné podmienky pri pohybe vo vnútri potopeného trajektu, napríklad tma, plávajúce trosky či spleť chodieb - ale dnes pomáhalo záchranárom pekné počasie a pokojnejšie oceánske prúdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu