Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zatkli manželku hľadaného miliardára z kauzy potopeného trajektu

Potopený trajekt
Potopený trajekt (Zdroj: Twitter)

SOUL - Juhokórejská polícia zatkla dnes manželku podnikateľa Ju Pjung-una, spojeného s nešťastím trajektu, pri ktorom sa v apríli utopili stovky stredoškolákov.

Siete okolo rodiny na úteku sa zaťahujú, 72-ročnú ženu zatkli po vyše 20-dňovom pátraní. Podozrievajú ju zo sprenevery, po 73-ročnom manželovi sa stále pátra.

V piatok polícia zatkla mladšiu sestru Ju Pjung-una - bývalú juhokórejskú veľvyslankyňu v Českej republike - na základe podozrení, že pomáhala bratovi na úteku pred zatknutím.

Miliardára Ju Pjung-una hľadajú na základe obvinení zo sprenevery, nedbanlivosti a vyhýbania sa plateniu daní - v súvislosti so spleťou holdingov, v rámci ktorých jeho synovia prevádzkovali spoločnosť Chonghaejin Marine, čo vlastnila potopený trajekt Sewol.

Trajekt sa potopil 16. apríla pri juhozápadnom pobreží Južnej Kórey, pričom zahynulo vyše 300 ľudí, väčšinou stredoškolákov na výlete. Plavidlo smerovalo na ostrov Čedžu.

Nešťastie vyvolalo v Južnej Kórei príval žiaľu a hnevu najmä po zverejnení videa, na záberoch z ktorého bolo vidieť, ako niektorí členovia posádky opúšťajú loď. Tínedžeri však rešpektovali pokyny a zostali vo svojich kabínach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu