Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vojak, ktorý zabil piatich kolegov, je obkľúčený: Odmieta sa vzdať!

SOUL - Juhokórejského vojaka, ktorý v sobotu večer (miestneho času) zabil piatich členov svojej jednotky, v nedeľu obkľúčili príslušníci špeciálnych jednotiek. Mladík sa však zatiaľ odmieta vzdať.

Po jeho krvavom čine bezpečnostné zložky spustili intenzívne pátranie, do ktorého zapojili aj vrtuľníky. Napokon ho našli ukrytého neďaleko školy asi desať kilometrov od základne, kde s pomocou granátov a samopalu zabil svojich kolegov. Na mieste činu sú údajne aj mladíkovi rodičia. Tí sa svojho syna snažia presvedčiť, aby zložil zbrane, ten to ale odmieta.

Podozrivý vrah nie je profesionálnym členom juhokórejskej armády, ale len brancom vykonávajúcim povinnú vojenskú službu. Svoj čin zatiaľ z nejasných príčin vykonal na základni v blízkosti ostro stráženej hranice so Severnou Kóreou. Juhokórejské ministerstvo obrany sa už za incident ospravedlnilo.

Podobné tragédie v jednej z najpočetnejších armád sveta sa pritom stali aj v minulosti. V roku 2011 člen juhokórejského námorníctva zastrelil štyroch svojich kolegov neďaleko námornej hranice so Severnou Kóreou a následne sa pokúsil odpáliť s pomocou granátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu