Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

FOTO V Nórsku ho našli polomŕtveho v záveji: Netuší kto je, ale hovorí po slovensky!

Tohto muža našli v Osle, nevie, ako sa volá Zobraziť galériu (2)
Tohto muža našli v Osle, nevie, ako sa volá (Zdroj: Foto: SITA)

OSLO – Polícia v Nórsku našla muža, ktorý ovláda päť jazykov no na svoje meno si nepamätá. Zverejnili jeho fotografiu a celý svet žiadajú o pomoc pri stotožnení neznámeho mladíka. Našli ho v zúboženom stave v snehu v Osle.

Nórska polícia zverejnila včera fotografiu neznámeho mladého muža približne vo veku dvadsať rokov. Mladík trpí amnéziou. Ide o patologickú poruchu pamäti, ktorá je charakterizovaná čiastočnou alebo úplnou stratou pamäti, pričom ostatné mentálne funkcie sú v uspokojivom stave. Nájdený muž hovorí piatimi jazykmi, no tvrdí, že na svoje vlastné meno si nevie spomenúť.

Muž si nevie spomenúť ani odkiaľ prišiel a kam smerovali jeho kroky. Ako uviedla tlačová agentúra AP, našli ho v zlom stave v snehu v hlavnom meste Oslo ešte v decembri minulého roku. Mladík pri sebe nemal žiadne doklady, polícia ho nedokáže stotožniť.

FOTO V Nórsku ho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Mladík má podľa polície približne dvadsať rokov a dobre hovorí anglicky s východoeurópskym prízvukom. Nájdený muž rozumie a hovorí aj česky, slovensky, poľsky a rusky.

Je vysoký 187 centimetrov, má modré oči a tmavoplavé vlasy. Nórska polícia sa ho pokúšala identifikovať cez Interpol, no neuspela. Muž si teraz hovorí John Smith a súhlasil, aby mu polícia pomohla. Tá preto žiada širokú verejnosť o pomoc pri zisťovaní mužovej totožnosti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu