Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Katastrofálnej angličtiny Miloša Zemana: V europarlamente mu ledva rozumeli!

Miloš Zeman v Bruseli
Miloš Zeman v Bruseli (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Český prezident Miloš Zeman pred pár dňami vystúpil na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu, kde skritizoval "bláznivé" sťahovanie zasadania EP z Bruselu do Štrasburgu, nezmyselné smernice či architektúru únijných inštitúcií. Neodpustil si poznámky ani na české pivo alebo úsporné žiarovky. Jeho pikantné názory vyvolali v médiách rozruch. No zaujal najmä svojim anglickým prízvukom.

O českom pive povedal, že je najlepšie na svete a že nechce žiadne spoločné. Zavtipkoval aj o úsporných žiarovkách, ktoré by podľa vysielajú svetlo ako na cintoríne alebo v márnici. Ani bruselskú architektúru nenechal na pokoji. Vraj vyzerá ako "nafúknutá škatuľa od topánok".

Najväčší rozruch vyvolala krátka konštatovanie o steakoch. "My European dream does not include the steak in the centre of European Commission which looks like a bubble bum and taste like a bubble bum,“ povedal doslova.

V preklade to znamená: "Mojim európskym snom nie je dávať si steak v Európskej komisii, ktorý vyzerá ako žuvačka a chutí ako žuvačka."

Pozrite sa na krátke vystúpenie Miloša Zemana v Európskom parlamente.

Zeman v Europarlamente

Kuriozita sa stala tiež na tlačovke, ktorá sa konala po prejave Zemana. Na otázku ukrajinskej novinárky začal odpovedať plynulou ruštinou, keď ho v tej chvíli napomenul Martin Schulz, aby tak nehovoril, lebo mu nikto nerozumie. Trapas sa stal aj cestou na vernisáž, kde mal Zeman absolvovať poslednú bruselskú zastávku. S kolegami sa zasekol vo výťahu, následne vtipkoval na adresu Európskej únie, že je "niečo zhnité v Európskom parlamente".

Zeman s angličtinou v tom nie je ani zďaleka sám. Ešte pred pár rokmi zaujal náš minister Jahnátek, keď ministerstvo hospodárstva promovalo video a prihovoril sa občanom. Ibaže ten prízvuk bol doslova šialený. Posúďte sami:

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu