Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Do europarlamentu kandiduje aj Kozlík so svojou stranou SDS

Sergej Kozlík
Sergej Kozlík

BRATISLAVA - Do májových eurovolieb sa zapojí aj Strana demokratického Slovenska (SDS), ktorú založil Sergej Kozlík po tom, ako zaniklo ĽS-HZDS. Kandidačnú listinu podala strana dnes. Lídrom kandidátky je bývalá europoslankyňa Irena Belohorská. Za ňou nasleduje súčasný europoslanec a predseda SDS Sergej Kozlík a tretí je regionálny predstaviteľ strany Marek Kužma.

"Strana demokratického Slovenska podporuje model Európskej únie v podobe únie nezávislých národných štátov, ktoré samy rozhodujú všetko, čo je efektívne riešiť na úrovni národných štátov alebo regiónov a Bruselu prenechávajú len tie kompetencie, ktoré je prínosné riešiť na úrovni celej únie," povedal šéf SDS Kozlík.

Slováci si svojich 13 europoslancov zvolia v sobotu 24. mája. Voliť môžu občania, ktorí majú najmenej 18 rokov, hlasovanie je dobrovoľné. V máji pôjde o historicky tretie eurovoľby na území SR. V posledných, v roku 2009, dosiahla volebná účasť na Slovensku 19,64 percenta, čo bolo najmenej v celej EÚ. Na voľbách sa zúčastnilo 16 politických strán, zvíťazil Smer-SD, ktorý má v EP päť poslancov z celkovo 13 slovenských.

Farby Slovenska v súčasnom EP obhajujú 13 poslanci - Monika Flašíková Beňová, Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Boris Zala a Vladimír Maňka (všetci Smer-SD), Eduard Kukan a Peter Šťastný (obidvaja SDKÚ-DS), Anna Záborská a Miroslav Mikolášik (obaja KDH), Edit Bauer a Alajos Mészáros (obidvaja SMK), Jaroslav Paška (SNS) a Sergej Kozlík (ĽS-HZDS).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu