Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Počasie v Taliansku sa zbláznilo: Sneh, dážď, lavíny, záplavy a prudký vietor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Extrémy počasia spôsobili dnes nemalé problémy v Taliansku, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA.

Obec Casso v provincii Pordenone bola niekoľko hodín odrezaná od zvyšku sveta po zosuve veľkej lavíny. Zväčša starší miestni občania však vyviazli bez ujmy na zdraví a sú v poriadku. Masy snehu narušili plynulosť železničnej dopravy v regióne Benátsko a vynútili si prerušenie dopravy na trati Zambana-Triend v Trentine, kde náporu snehu neodolalo elektrické vedenie.

Hlavné mesto krajiny Rím bolo vystavené prietrži mračien. Pršalo tu bez prestávky niekoľko hodín, čoho dôsledkom bolo zaplavenie viacerých ulíc. Vzhľadom na to museli uzavrieť i tri stanice metra. Na rímskom úseku došlo súčasne k prudkému zvýšeniu hladiny rieky Tiber.

K prerušeniu dopravy došlo aj na trati, ktorá spája metropolu s rímskym letiskom Fiumicino. V celom regióne Lazio meškali vlaky. Pod masami bahna sa po zosuve pôdy ocitlo viacero chatrčí, obývaných rodinami rómskeho pôvodu. Šesť ich obyvateľov sa spod nánosov podarilo vytiahnuť živých.

V Pise prevládajú obavy z rozvodnenej rieky Arno. Školy tu dnes zostali uzavreté. Vo Volterre neďaleko Pisy sa dnes zrútila 30 metrov dlhá časť stredovekého múru. V súvislosti s tým evakuovali obyvateľov 11 bytov.

Zosuvy pôdy a záplavy hlásia aj z okolia Florencie. Prudký vietor komplikuje zasa život na juhu krajiny, trajektové spojenie medzi Neapolom a ostrovmi Capri, Ischia a Procida prerušili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu