Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Snehová katastrofa na diaľnici: Tisíce ľudí uviazli v závejoch, pomáha armáda aj Djokovič!

Snehová kalamita komplikuje dopravu
Snehová kalamita komplikuje dopravu (Zdroj: blic.rs)

BELEHRAD - Srbské úrady zatvorili dnes hraničný priechod Horgoš-Röszke na diaľnici medzi Budapešťou a Belehradom pre mohutné záveje, ktoré na niektorých úsekoch ciest na severe Srbska presahovali výšku troch metrov. Srbská armáda s pomocou polície zachránila od štvrtka večera z áut a autobusov uviaznutých na ceste najmenej 500 ľudí.

Na cestách v severnej časti Srbska sa vytvorili niekoľkokilometrové kolóny. Srbské úrady vyzvali obyvateľov oblastí postihnutých snehovou kalamitou, najmä vo Vojvodine, aby cez víkend necestovali, ak to nie je nevyhnutné, pretože už na dnes meteorológovia predpovedajú dážď so snehom a silný vietor dosahujúci rýchlosť v nárazoch 160 kilometrov za hodinu, pričom počasie by sa výrazne nemalo zlepšiť ani v nedeľu.

 

V akcii pomáha aj Červený kríž spolu so záchranármi a vojakmi. "V tejto akcii, národný tím Červeného kríža rozdelil konzervované mäso, údeniny, paštéty, ryby a hotové jedlá, prikrývky, teplé nápoje," uviedol vo vyhlásení Červený kríž, ktorý zásobuje evakuovaných potravinami.

 

Medzi uviaznutými by mal byť aj tenisová hviezda Novak Djokovič. Viacero úsekov je v neprejazdnom stave. Nepriechodná bola aj hlavná železničná trať medzi Budapešťou a Belehradom, záchranári evakuovali pasažierov z dvoch vlakov vrátane medzinárodného rýchlika.

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu