Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FBI v Prahe zadržala zločinca: Ten odsekol penis majiteľovi lekárne v Kalifornii!

Kyle Handley, organizátor celej akcie
Kyle Handley, organizátor celej akcie (Zdroj: dailystar.com)

LOS ANGELES / PRAHA - Agenti americkej kriminálnej služby FBI dopadli v Prahe v spolupráci s českou políciou muža, ktorý sa podieľal na brutálnym prípadu únosu v USA. Ako uviedla pre ČTK hovorkyňa českého policajného prezídia, cudzinec bol zadržaný na Letisku Václava Havla a následne umiestnený do policajnej cely. Zároveň súd rozhoduje o jeho vydaní do Spojených štátov.

Americké úrady obvinili celkom štyroch ľudí, okrem iného z vážneho ublíženia na zdraví, mučenia a lúpeže. Prípad sa týka minuloročného prepadnutia majiteľa špecializovanej lekárne v Kalifornii, v ktorej sa predáva marihuana pre lekárske účely.

Páchatelia muža uniesli a chceli sa dostať k peniazom, ktoré údajne skrýval. Dvaja z podozrivých boli zadržaní v piatok v kalifornskom Fresne, tretí potom o deň skôr v Českej republike, informovala agentúra Reuters. Štvrtý páchateľ bol chytený už vlani.

K trestnému činu došlo vlani na začiatku októbra, únoscovia majiteľa lekárne odviezli z jeho domu do púšte. Mučili ho a okrem iného mu odrezali penis, a tak sa ho snažili donútiť, aby im prezradil, kde ukrýva peniaze.

Muž, ktorý mal celý útok naplánovať, Kyle Shirakawa Handley, bol chytený už vlani na konci októbra a odvtedy je vo väzbe. Ďalších dvoch podozrivých, Ryana Anthonyho Kevorkiana a Naomi Josette Kevorkianovú, zadržala polícia v piatok.

Vo štvrtok bol v Českej republike chytený aj štvrtý páchateľ, Hosejn Nájera, ktorý tesne po čine odcestoval do Iránu. Agenti FBI ho podľa agentúry Reuters zadržali v Prahe vo chvíli, keď sa snažil odletieť do Španielska, aby tam navštívil svoju rodinu.

Hovorkyňa českého policajného prezídia Ivana Ježková zásah potvrdila. Cudzincov podľa nej zadržali kriminalisti z odboru cieleného pátrania Úradu služby kriminálnej polície, takzvaní lovci lebiek, v spolupráci s FBI, ktorá Česko požiadala o spoluprácu a súčinnosť.

"Cudzinec bol umiestnený do policajnej cely a v rámci extradičného konania, o ktorom rozhoduje súd, bude rozhodnuté s najväčšou pravdepodobnosťou o jeho vydaní do USA," uviedla Ježková. Ako dodala, zatknutie prebehlo bez problémov. "Môžeme aj povedať, že cudzinec bol v okamihu zadržania veľmi prekvapený reakciou českej polície," doplnila hovorkyňa.

Všetkým štyrom páchateľom hrozí v prípade odsúdenia až doživotné väzenie. Majiteľ kalifornskej lekárne únos aj ublíženia na zdraví prežil, musel byť však veľmi dlho hospitalizovaný. Ako uviedla polícia, únoscovia z miesta činu utiekli aj s jeho poškodenými genitáliami, lekári ich tak už nemohli prišiť naspäť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu