Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V južnom Anglicku bolo rušno: Desiatky trestancov sa vzbúrili vo väznici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alamy)

LONDÝN - Britským bezpečnostným silám sa podarilo obnoviť poriadok vo väznici na juhu Anglicka, v ktorej sa vzbúrilo minimálne niekoľko desiatok väzňov.

Televízia Sky News citovala predstaviteľa odborov väzenských zamestnancov, podľa ktorého sa do vzbury vo väzení Maidstone v grófstve Kent zapojilo až okolo 180 trestancov. Podľa predstaviteľov správy väzníc bolo vzbúrencov len okolo 40.
      
Televízia BBC informovala, že príčinou vzbury bola nespokojnosť väzňov so zhoršujúcimi sa podmienkami v ústave v dôsledku znižovania početných stavov dozorcov. Trestanci sa údajne najviac sťažovali na to, že musia dlhší čas tráviť zamknutí vo svojich celách.
      
Na potlačenie nepokojov bolo nutné privolať špeciálne jednotky väzenskej stráže. Celá udalosť sa napokon zaobišla bez akýchkoľvek zranení.
      
Väznica Maidstone je podľa oficiálnych zdrojov zariadením pre odsúdencov z radov cudzincov, ktorým zostáva do odslúženia trestu viac ako 18 mesiacov. Nachádza sa asi 30 kilometrov juhovýchodne od Londýna, žije v nej asi 600 väzňov a platí v nej relatívne mierny bezpečnostný režim. Časť väzňov tvoria páchatelia usvedčení zo sexuálnych trestných činov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu