Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Väzni sa vzbúrili a začali vyčíňať: Za obeť im padla dozorkyňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GENT - Počas krátkej väzenskej vzbury vo väzení v meste Gent na severozápade Belgicka si tamojší trestanci vzali za rukojemníčku jednu z dozorkýň, ďalší strážnici sa pred vyčíňajúcimi väzňami ukryli do bezpečia. Napísala to dnes agentúra DPA.

Polícia zatkla šesť väzňov, ktorých obvinila zo zodpovednosti za zajatie dozorkyne, uviedla belgická prokuratúra, ktorú citovala agentúra Belga. Dozorkyňu previezli do nemocnice, bola v šoku.

Incident sa začal v sobotu zhruba o 14.00 hod., keď sa skupina približne desiatich väzňov z rôznych skupín začala medzi sebou hádať. Dozorcovia problém vyriešili a vodcov oboch skupín umiestnili do izolačných ciel. Neskôr popoludní však začalo šesť väzňov robiť problémy. 

"Chodili po chodbách vyzbrojení palicami a ďalšími predmetmi," uviedla hovorkyňa belgickej prokuratúry Caroline Jonckersová. "Najmenej jedného dozorcu vzali nakrátko za rukojemníka, päť ďalších sa zamklo v záujme vlastnej bezpečnosti."

Polícia zadržanú šesticu väzňov neskôr vrátila späť do ich ciel. Dvaja z nich utrpeli ľahké zranenia, "nie však pri zásahu polície", dodala Jonckersová. Prokuratúra príčinu väzenskej vzbury bezprostredne nešpecifikovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu