Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V preplnenej väznici vo Švajčiarsku vypuklo násilie: Viacerí boli ťažko zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Päť väzňov utrpelo ťažké zranenia pri ozbrojených zrážkach vo švajčiarskom väzenskom zariadení Champ-Dollon neďaleko Ženevy. Pozadie násilia, pri ktorom útočníci použili nože, nie je podľa dnešného vyjadrenia hovorcu väzenskej stráže zatiaľ jasné. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Správy o masovej bitke medzi asi stovkou väzňov prišli z krajiny Helvétov už v nedeľu. Zrážky vo väznici však dnes pokračovali, pričom piati poškodení utrpeli bodné a rezné rany, ďalšie dve osoby sa zranili po použití nešpecifikovaných tupých predmetov.

Podľa slov riaditeľa väznice Constantina Franziskakisa môžu medzičasom identifikovaní lídri revolty rátať s adekvátnymi trestami. Situáciu sa vďaka nasadeniu policajtov podarilo dostať už pod kontrolu.

Väznica Champ-Dollon je už dlhší čas preplnená a preto i terčom kritiky. V zariadení s pôvodnou kapacitou 370 väzňov sa ich v súčasnosti nachádza okolo 800. Už vlani v apríli tu došlo k hodinovej protestnej akcii príslušníkov väzenskej stráže voči preťaženosti väznice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu