Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čínsky pár predal svoje tri deti: Aby mal na iPhone a luxusné topánky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠANGHAJ - Pred súdom v Číne stál manželský pár zo Šanghaja, ktorý čelí obvineniu, že predal tri svoje novonarodené deti.

Za peniaze si potom manželia kúpili iPhony, počítač a luxusné topánky, napísal s odvolaním sa na čínske médiá spravodajský server CNN. Manželia, ktorí majú cez 30 rokov a správy uvádzajú len ich krstné mená Tcheng a Čang, sa dostali do ohniska pozornosti tento rok v máji.

Vtedy policajti dostali tip, že s pomocou obľúbeného čínskeho servera QQ rozoslali inzerát , že predajú novorodenú dcéru. Polícia ich potom vystopovala s pomocou IP adresy ich počítača a v júni zatkla .

Počas vyšetrovania manželia priznali, že počas posledných rokov predali tri novonarodené deti - prvé v roku 2008, ďalšie v roku 2011 a posledné tento rok. Tieto transakcie im vyniesli v prepočte 13.000 dolárov. Posledné predané dieťa sa úradom podarilo nájsť a teraz pátrajú po predchádzajúcich dvoch .

Pár žil v Šanghaji s dvoma ďalšími deťmi, ktoré teraz majú šesť a deväť rokov. Susedia vypovedali, že žena bola niekoľkokrát tehotná, ale dieťa vždy zmizlo krátko po pôrode.

Z bankových výpisov polícia zistila, že pár utratil získané peniaze za iPhony, počítače a luxusné topánky. Policajtom povedali, že deti predali, aby im tak zabezpečili lepší život. Aký trest dvojicu čaká, správy nespresnili .

Čínska polícia pravidelne vyšetruje prípady obchodu s deťmi; niekedy ide o unesené deti, ale inokedy ich predávajú dobrovoľne ich vlastní rodičia, ktorí ich často ani nechcú späť, ak sa ich policajtom podarí získať od obchodníkov s deťmi či nových rodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu