Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rozbor Kramného hlasu: Po tragédii neprejavil žiadne emócie, čo Petr skrýva?!

Peter Kramný je stále v Egypte, hrozí mu psychický i fyzický kolaps.
Peter Kramný je stále v Egypte, hrozí mu psychický i fyzický kolaps. (Zdroj: Facebook)

HURGHADA/PRAHA - Rozhovor Petra Kramného, ktorý zostáva v Egypte kvôli záhadnej smrti svojej manželky Moniky a dcérky Klárky počas dovolenky, bol podrobený špeciálnej analýze hlasu. Jej výsledky však ukázali, že nemusí byť všetko také, ako sa zdá.

"Pri jednej z častí rozhovoru sú vidieť zvýšené hladiny toho , keď nám niekto nehovorí celú pravdu, " prezradil spolumajiteľ poradenskej a vyšetrovateľskej spoločnosti pre TV Nova. Ide o interview, ktoré bolo nahrané 6. augusta, iba pár dní po záhadnej smrti Češiek. Zarážajúce je vraj aj to, že Kramný neprejavuje vo svojej reči takmer žiadne emócie.

"Softvér nám urobil graf emočného odtlačku rozhovoru. Keď vezmeme do úvahy, že človek hovorí o tom najhoršom, čo sa mu v živote môže stať, zomrie mu manželka s dcérou, tak tá emočná linka je veľmi plochá. Jeho hlas sa nevymyká bežným, štandardným hodnotám," povedal odborník a dodal, že emočná krivka hlásenia bežnej dopravnej autonehody, ktorá je v porovnaní s tým, čo sa stalo Petrovi, banalita, je veľa rozkolísaná.

Špecialista však doplnil, že hlasová analýza nie je detektorom lži, ale vyšetrovacím nástrojom, ktorý schopný z hlasu detekovať najrôznejšie emočné stavy a mozgové aktivity. "Na nás, na vyšetrovateľoch, potom je, aby sme zistili, prečo sú jednotlivé elementy, faktory zastúpené v ľudskom hlase," vysvetlil pre TV Nova detektív, podľa ktorého túto metódu využíva aj polícia.

Monika a Klárka Kramné zomreli za nejasných okolností na hotelovej izbe z 29. na 30. júla. Egyptskí vyšetrovatelia zatiaľ k prípadu žiadne informácie nezverejnili, oficiálne nie sú známe ani výsledky pitvy. Polícia Petra zatiaľ z ničoho neobvinila, napriek tomu stále nesmie vycestovať z krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu