Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mimoriadna správa z Česka: Kramného prepustili z Egypta, už je doma!

Nebohé Monika s Klárkou a Petr
Nebohé Monika s Klárkou a Petr (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Toto nikto nečakal! Petr Kramný, ktorého vyše troch mesiacov zadržiavali v Egypte v súvislosti s vraždou jeho manželky Moniky (†36) a dcérky Klárky (†8), je späť v Česku. Lietadlo s ním dnes ráno pristálo na letisku v Prahe, čo potvrdil hovorca cestovnej kancelárie Blue Style Martin Slaný.

Egyptské úrady Kramného tri mesiace držali v krajine ako svedka. Obvinený v súvislosti s ich úmrtím nikdy nebol. "Môžem potvrdiť , že s našou cestovnou kanceláriou odcestoval z Hurghady . Podľa našich informácií už lietadlo pristálo v Prahe," povedal Slaný. Doplnil, že zabezpečenie letenky pre Petra sprostredkovalo české zastupiteľstvo v Káhire.

Hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Johana Grohová tiež potvrdila, že Kramný nadránom odletel z Egypta do Českej republiky. Podľa jej slov mu v stredu egyptská prokuratúra zrušila zákaz vycestovania. Prípad ešte nie je uzavretý, ministerstvo nemá žiadne informácie o výsledkoch vyšetrovania, dodala Grohová.

O okolnostiach odchodu Kramného z Egypta nechce české veľvyslanectvo hovoriť. "Na základe dohody všetky informácie poskytuje náš tlačový odbor v Prahe," uviedol veľvyslanec v Káhire Jakub Karfík. Egyptské úrady zadržiavali Kramného vzhľadom na podozrivú smrť jeho manželky a osemročnej dcéry. Na konci júla ich našli mŕtve za zvláštnych okolností v hotelovej izbe, v ktorej sa rodina počas dovolenky ubytovala. Bez známok života ich našiel práve manžel, ktorého následne hospitalizovali v nemocnici, pripomenul web iDNES.cz.

"Vravím, nech sa (na posteli) kúsok posunie, že mám málo miesta. Chytím ju za ruku a ona bola úplne celá ľadová," opísal vtedy Kramný situáciu Českej televízii. "Nedokážem si vysvetliť, akým spôsobom sa to mohlo stať," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu