Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prielom v prípade smrti Češiek v Hurghade: Polícia stíha podozrivého, je to Petr?!

Monika s Klárkou a ich manžel a otec Petr.
Monika s Klárkou a ich manžel a otec Petr. (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Egyptská polícia si dáva ako vždy na čas, a tak pri vyšetrovaní smrti Češiek Moniky (†36) a Klárky (†8) počas dovolenky v Hurghade, zatiaľ nijako nepokročila. Naopak v rodnej krajine Petra Kramného, ktorý je doma už dva týždne, sa udiali zmeny. Muži zákona si vraj zobrali na paškál istú podozrivú osobu.

Petra Kramného držali egyptské úrady v Hurghade tri mesiace a ich vyšetrovanie neprinieslo žiadny plodný výsledok. Keď to už vyzeralo, že Čech stvrdne v krajine, kde stále platí trest smrti, nadobro, nečakane ho prepustili. Po dvoch týždňoch od jeho návratu prišla česká polícia s tým, že v prípade smrti jeho manželky a dcérky stíha človeka, ktorého identitu neodhalila.

"Prebieha trestné konanie, nie vyšetrovanie. Stíhaná je jedna osoba," povedala pre Blesk policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková a dodala, že "určite sa ukáže, kto za smrťou žien stojí".

Či ide o samotného Kramného alebo iného podozrivého vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie neupresnila. Petr však tvrdí, že polícia ho ešte nekontaktovala, takže je pravdepodobné, že sa do zorného poľa polície dostal niekto úplne iný.

Momentálne jeden z mediálne najsledovanejších ľudí v Česku trvá na tom, že už v Egypte chcel spolupracovať s políciou vo vlasti a je tomu tak aj naďalej. Skrývať vraj nemá čo.

Ako informoval portál tn.cz, Petra Kramného držali po smrti manželky a dcéry neuveriteľných 93 dní v Egypte. Obe zomreli v noci na 30. júla a podľa policajného spisu boli otrávené kyanidom. Oficiálne výsledky vyšetrovania však egyptské úrady taja. Kramný vraj figuruje v prípade podľa spisu egyptskej strany ako svedok aj ako jeden z podozrivých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu