Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Petr zažíva obrovský strach: V egyptskej cele záhadne zomrel turista!

Monika, Klárka a Petr Kramný
Monika, Klárka a Petr Kramný (Zdroj: Facebook)

PRAHA/HURGHADA - Od tragickej smrti Češiek Moniky (†36) a Klárky (†8) na dovolenke v Hurghade už ubehol takmer mesiac, ale ich manžel a otec Petr nemá veľkú nádej, že ho pustia späť do vlasti. Ako svedok musí trčať v Egypte takmer bez finančných prostriedkov, izolovaný a navyše aj s neblahými informáciami o tom, čo sa stalo v tamojšom väzení.

Schôdzka egyptských úradov s Kramným je stále v nedohľadne, hoci sa mala konať tento týždeň. Úrady sa k smrti Moniky a Klárky nechcú po niekoľkých týždňoch vyjadriť a Petrovi tak nezostáva nič iné ako čakať.

Podľa portálu tn.cz však môže byť rád, že ho Egypťania neobvinili a nešupli do cely. Podmienky v tamojšej väznici nie sú práve priaznivé a tento týždeň v hlavnom meste Káhire dokonca zomrel istý turista.

Francúza polícia zadržala na ulici kvôli porušeniu zákazu nočného vychádzania, navyše bol podľa úradov opitý. Egypťania sa ho chystali vyhostiť, pretože mu vypršalo povolenie na pobyt. Muž sa však rana nedožil.

Mali ho ubiť spoluväzni a polícia v tejto súvislosti vypočúva šesť mužov. Pitva odhalila vnútorné krvácanie a zlomeninu lebky. Čo sa v cele stalo, nie je známe. Francúzske ministerstvo zahraničia žiada od egyptskej strany okamžité vysvetlenie, uviedol web stanice BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu