Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trapas britskej polície: Nespoznali syna kráľovnej Alžbety II., spacifikovali ho!

Princ Andrew
Princ Andrew (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Možno až príliš iniciatívni policajti kontrolovali tento týždeň v záhrade Buckinghamského paláca muža, ktorý sa tam prechádzal, netušiac, že ide o syna kráľovnej Alžbety II. Andrewa, piateho v poradí následníkov trónu. Informoval o tom dnes nedeľník Sunday Express.

Noviny s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia kráľovskej rodiny uviedli, že policajti vyzvali 53-ročného princa, aby zdvihol ruky a ľahol si na zem, pričom naňho mierili zbraňami. Adrew mal byť v tom čase na prechádzke, na ktorú sa vydal po návrate z akcie v centre Londýna.

Incident sa stal v stredu, dva dni po tom, čo polícia zadržala dvoch mužov za nedovolené preniknutie do Buckinghamského paláca. Londýnska Metropolitná polícia podľa agentúry Reuters potvrdila, že dvaja jej príslušníci zastavili v záhrade paláca muža a požiadali ho, aby predložil doklady. "Muž bol úspešne identifikovaný. Neboli použité žiadne zbrane ani žiadna sila," oznámila polícia vo vyhlásení.  Hovorca polície však odmietol potvrdiť, že kontrolovaným mužom bol princ Andrew. Hovorca kráľovskej rodiny odmietol záležitosť komentovať.

Pondelňajšia udalosť bola jedným z najhorších prípadov narušenia bezpečnosti v kráľovskej rezidencii za ostatných 30 rokov. Policajti zaistili jedného z mužov v bližšie nešpecifikovanej časti Buckinghamského paláca, ktorá je počas dňa otvorená pre verejnosť. Druhého muža, ktorého zatkli pred budovou paláca, obvinili z konšpirácie za účelom vlámania. Oboch podozrivých neskôr prepustili na kauciu.

Žiaden z členov kráľovskej rodiny sa v čase incidentu nenachádzal v Buckinghamskom paláci. Kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip sa počas augusta a septembra zdržiavajú na škótskom zámku Balmoral.  V roku 1982 sa nezamestnanému Michaelovi Faganovi podarilo preniknúť do paláca po odkvape a dostať sa do spálne, v ktorej spala sama kráľovná. Pred zatknutím strávil aspoň desať minúť rozhovorom s panovníčkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu