Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kate by mala dnes opustiť nemocnicu: O synčeka sa chce starať sama

Briti sa nevedia dočkať, kedy malého kráľoviča uvidia
Briti sa nevedia dočkať, kedy malého kráľoviča uvidia (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge by mali dnes spoločne so svojim novonarodeným synom opustiť pôrodnicu. William si berie dva týždne otcovskej dovolenky, Kate sa zrejme potom presunie ku svojim rodičom, aby jej matka Carole so starostlivosťou o dieťa v začiatkoch pomohla. Meno v pondelok narodeného chlapca zatiaľ nie je známe, je možné, že sa na neho bude čakať dlhšiu dobu. Meno princa Williama bolo napríklad známe až týždeň od jeho narodenia, informoval britský denník The Guardian.

Novinári netrpezlivo očakávajú, až sa novopečení rodičia objavia so svojím synom na schodoch Lindoovho krídla nemocnice Panny Márie. Podľa niektorých informácií boli pred vchodom okolo poludnia nainštalované dodatočné zátarasy a za Kate údajne dorazil jej kaderník, čo by mohlo znamenať, že okamih, na ktorý všetci čakajú, sa blíži.

Briti po celej krajine narodenie svojho budúceho kráľa búrlivo oslavovali. Mnoho denníkov dnes vyšlo na prvej stránke s jednoduchým titulkom Je to chlapec! Bulvárny denník The Sun dokonca na oslavu zmenil pre tento deň svoj názov na The Son (Syn). Kráľovského potomka dnes o 14:00 miestneho času (15:00 SELČ) uvíta 62 delových sálv z londýnskeho Toweru a ďalších 41 sálv zo záhrady Green Park pri Buckinghamskom paláci, rovnako ako tomu bolo kedykoľvek v minulosti. V rovnakom čase začnú biť aj zvony vo Westminsterskom opátstve a budú zvoniť dlhé tri hodiny.

Prvých niekoľko týždňov strávi novorodený kráľovský chlapec úplne odlišne ako jeho otec William, napísal denník The Daily Telegraph. Aj keď sa jeho matka Diana snažila dieťa vychovávať sama s minimálnym zapojením opatrovateliek, Williama bola schopná dojčiť len tri týždne a ihneď po príchode z pôrodnice do Kensingtonského paláca mala k dispozícii špeciálnu zdravotnú sestru.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa ale budú o svoje dieťa starať úplne sami. Až sa William po 14 dňoch otcovskej dovolenky vráti do práce, Kate zrejme odíde za svojimi rodičmi do Bucklebury, kde jej bude v prvých týždňoch života dieťaťa pomáhať jej matka Carole. Kráľovná tiež ponúkla vojvodkyni aj Middletonovcom, aby za ňou prišli na jej letné sídlo, zámok Balmoral v Škótsku, kde je oveľa väčší pokoj.

Chlapcov dedo, princ Charles, je spoločne s vojvodkyňou Camillou v týchto dňoch na návšteve grófstva Yorkshire. K jeho novej úlohe dedka mu gratulovalo mnoho miestnych obyvateľov. Ako on sám uviedol, je z narodenia svojho vnuka "nadšený". Podľa Camilly bude Charles "skvelý dedo", pretože to s deťmi vie.

Britské denníky tiež pripomínajú, že pomenovávanie novo narodených príslušníkov kráľovskej rodiny trvá väčšinou dlhšiu dobu. Meno princa Harryho bolo známe už deň po jeho narodení, Williamovi až týždeň a princovi Andrewovi a jeho manželke Sarah Fergusonovej trvalo dva týždne, než pomenovali princeznú Beatrice. Podľa stávkarov by sa mal chlapec s najväčšou pravdepodobnosťou vymenovať Edward alebo George.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu