Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandál na britskom kráľovskom dvore: Sexuálna aféra, do ktorej má byť namočený sám princ!

Princ Andrew
Princ Andrew (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Predstavitelia britského kráľovského dvora v piatok popreli tvrdenia nemenovanej ženy, že ako neplnoletú ju americký finančník Jeffrey Epstein donútil k pohlavnému styku s princom Andrewom.

Podľa dokumentov predložených koncom decembra súdu v americkom štáte Florida sa druhorodený syn britskej kráľovnej Alžbety II. dopúšťal sexuálneho zneužívania v Londýne, New Yorku ako aj na Epsteinovom súkromnom ostrove v Karibiku, a to v rokoch 1999 až 2002. Buckinghamský palác v zverejnenom vyhlásení uviedol, že hoci sa nemôže vyjadrovať k podrobnostiam prípadu, chce "zamedziť pochybnostiam" a ubezpečiť, že tvrdenia o akýchkoľvek "neprístojnostiach s neplnoletými sú kategoricky nepravdivé". Päťdesiatštyriročný Andrew používajúci titul vojvoda z Yorku tiež podľa neho nie je účastníkom dlhoročného súdneho konania proti Epsteinovi, v rámci ktorého sa informácia vyskytla.

Britský princ Andrew, ktorý je druhým synom kráľovnej Alžbety II., údajne využíval sexuálnych služieb neplnoletej Američanky, ktorá tvrdí, že ju americký investičný bankár "požičiaval" svojim bohatým a vplyvným priateľom ako neplnoletú sexuálne otrokyňu.

Ďalšia žena, ktorá zostáva v anonymite, potom v najnovšej žalobe uvádza, že ju Epstein opakovane zneužíval v rokoch 1999 až 2002. Údajne bola "nútená mať sexuálne styky" s princom Andrewom, keď jej bolo 17, a to v Londýne, New Yorku a na súkromnom karibskom ostrove, ktorého vlastníkom je Epstein.

Samotný princ Andrew ale nie je po právnej stránke obvinený. The Guardian pripomína, že vojvoda v rozhovore s časopisom Vanity Fair v roku 2011 poprel, že by mal sexuálne kontakty so ženami okolo Epsteina, ktorý však bol jeho dobrým priateľom.

Kontroverzného amerického miliardára súd ešte v roku 2008 poslal do väzenia po tom, ako sa priznal k sexuálnemu zneužívaniu detí, vďaka dohode o vine a treste sa však vyhol prísnejšiemu postihu, čo sa snaží zvrátiť skupina žien vystupujúcich ako jeho obete. Priateľstvo medzi Epsteinom a Andrewom bolo predmetom kritiky už v roku 2011, keď sa princ musel vzdať funkcie "obchodného veľvyslanca" Británie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu