Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trapas tureckého denníka: Nemeckého ministra si pomýlil s futbalovou legendou!

Trapas tureckého denníka: Nemeckého ministra si pomýlil s futbalovou legendou!
Trapas tureckého denníka: Nemeckého ministra si pomýlil s futbalovou legendou! (Zdroj: FB)

BERLÍN - Jeden z najvýznamnejších tureckých denníkov Hürriyet si pomýlil nového nemeckého minstra hospodárskej spolupráce a rozvoja Gerda Müllera s rovnomennou futbalovou legendou. Vo svojom tlačenom európskom vydaní denník málo známeho politika z bavorskej CSU na prvej strane označil za bývalú hviezdu nemeckého národného tímu a Bayernu Mníchov.

Turecký denník predstavil členov novej nemeckej vlády na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou. Do popisku pod fotografiou ministra Müllera mu však omylom prekĺzli životopisné údaje bývalého futbalistu: "Narodený v roku 1945, bývalá hviezda nemeckého futbalového národného tímu a Bayernu Mníchov, najlepší strelec národného tímu."

Redakcia dnes nad chybou vyjadrila poľutovanie. "Je to veľmi mrzuté a nemalo by sa to stávať. Ale nám sa to, bohužiaľ, prihodilo," ľutoval šéfredaktor listu Celal Özcan.

Obaja Mülleroci síce pochádzajú z Bavorska, ale minister Müller je o desať rokov mladší ako niekdajší "Bombardér národa". Pred svojím vymenovaním do úradu ministra bol štátnym tajomníkom na ministerstve poľnohospodárstva, ale aj v Nemecku bol doteraz takmer neznámy. To ale nemožno tvrdiť o futbalistovi Gerdu Müllerovi, ktorý stihol v 62 reprezentačných zápasoch nastrieľať 68 gólov a s národným mužstvom sa v roku 1972 stal majstrom Európy a v roku 1974 majstrom sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu