Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je hanbou, že máme olympijské hry, tvrdí starosta Ria

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Starosta brazílskej metropoly Rio de Janeiro Eduardo Paes považuje za hanebný fakt, že jeho vlasť sa stala hostiteľskou krajinou letných olympijských hier v roku 2016.

Vyjadril sa tak v rozhovore pre americkú televíziu ESPN, ktorý odvysielajú v piatok. Paes argumentuje absenciou národnej športovej stratégie. Tá sa údajne prejaví po konci hier v Riu, keďže podľa jeho slov nie je jasné, kto bude novovybudované športové zariadenia prevádzkovať.

V tejto súvislosti skritizoval lídrov krajiny v oblasti športu, ktorí podľa neho zlyhali, a napriek tomu na svojich postoch zostanú doživotne. Starosta nešetril ani Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), ktorá sa podľa neho v súvislosti s budúcoročným futbalovými majstrovstvami sveta konaných taktiež v jeho meste nestará o nič iné okrem štadiónov.

"Je to škandál, je to hanba, ako veci fungujú. Je náročné robiť šport v Brazílii pri kvalite našich lídrov," povedal pre stanicu ESPN starosta viac ako šesťmiliónového mesta, kde sa v rokoch 2014 a 2016 budú prestížne športové podujatia konať.

Vysoké vynaložené náklady vyhnali v júni do ulíc viac ako milión ľudí. Tým sa nepáčia priority vlády, ktorá dáva peniaze do veľkých projektov, no nemyslí na ich sociálne zabezpečenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu