Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Šokujúci výsledok pitvy Moniky (†36) a Klárky (†8): Chemikália na zamaskovanie stôp!

Vpichli im posmrtne lúh?
Vpichli im posmrtne lúh? (Zdroj: Facebook)

EGYPT - Z Egypta dorazili prvé kusé informácie o tom, ako dopadla tamojšia pitva otrávených českých turistiek Moniky a Klárky.

Podľa portálu tn.cz pitva oboch žien na mieste údajde preukázala, že boli otrávené. Nie je však jasné o akú látku išlo, pretože stopy jedu boli zamaskované lúhom (hydroxidom sodným), ktorý obom obetiam rozleptal žalúdok.

Manžel a otec obetí naďalej ostáva v Hurgade ako možný páchateľ vraždy.

Mŕtve telá sú už v Ostrave. Súdni znalci ich podrobujú ďalšiemu skúmaniu. Z toho dôvodu bol plánovaný piatkový pohreb odložený.

O lúhu sa špekuluje od začiatku, keď jeden z egyptských lekárov vyzradil, že žalúdky obetí boli rozleptané na rôsol. Nikto ale nerozumel tomu, ako mohla žieravina prejsť až do žalúdka bez toho, aby obetiam spálila ústa a pažerák. Špekuluje sa, že im lúh mohol niekto posmrtne vpichnúť injekciou priamo do žalúdka. To by však mala pitva odhaliť.

Čo je lúh?

Hydroxid sodný (starší názov lúh sodný), patrí medzi najsilnejšie zásady. Je to silne hygroskopická, za normálnych podmienok biela pevná látka, leptajúca pokožku. Hydroxid sodný sa hojne používa v chemickom priemysle, hlavne ako zásada pri výrobe celulózy a papiera, textilu, pitnej vody, mydiel a detergentov.  Zvykne sa používať i v domácnostiach ako suchý čistiaci prostriedok. (Zdroj: Wikipedia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu