Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrozivé VIDEO z miesta činu: Indovia prezradili detaily vraždy Markéty (†23)!

Telo Markéty (vľavo) a zadržaný Pavel Zobraziť galériu (6)
Telo Markéty (vľavo) a zadržaný Pavel (Zdroj: YouTube)

DILLÍ - Devätnásťročný Čech, ktorý sa v západoindickom štáte Goa priznal k vražde svojej o štyri roky staršej českej priateľky, sa snažil zničiť stopy činu. S odvolaním sa na políciu to dnes napísal portál oheraldo.in.

V penzióne, kde sa zločin odohral, nebol pár prvýkrát; ubytoval sa tu už vlani v auguste v sprievode troch českých priateľov. Český veľvyslanec v Indii Miloslav Stašek dnes povedal, že motív činu zatiaľ nepozná.

"Polícia nám oficiálne potvrdila informácie, ktoré sa v stredu objavili v médiách," povedal Stašek s tým, že polícia potvrdila aj mladíkovo priznanie. Dodal, že na miesto dnes odišiel konzul, ktorý bude v kontakte s políciou a úradmi v Goa. Stašek nemá informácie o motíve činu a takisto zatiaľ nechcel špekulovať o výške trestu, ktorý Čechovi hrozí. "Riešime to s našimi právnikmi," povedal.

Zavraždenú českú turistku našla polícia v noci na stredu v penzióne v meste Kalangut. Najskôr bol ale v utorok večer objavený spomínaný Čiech so zranením a v údajnom bezvedomí neďaleko vlakovej stanice v obci Tivi, ktorá je od Kalagutu vzdialená približne 25 kilometrov. Podľa serveru oheraldo.in sa polícia o prípade dozvedela od lekárov, ktorí našli na mužovom zápästí rezné rany.

Mladík tvrdil, že ho uniesli dvaja neznámi muži, keď bol v kuchynke prenajatej izby. Miestna polícia následne s Čechom odišla do penziónu v Kalante, ale pretože bola izba zamknutá a majiteľ nemal náhradný kľúč, opäť s ním odišla. Potom prípad prevzala kalangutská polícia, ktorá dvere izby vylomila a vo vnútri našla ženu v kaluži krvi. Nebohá ležala na zemi s bodnými zraneniami na hrudníku a reznou ranou na krku.

Hrozivé VIDEO z miesta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Telo Markéty odvážajú z hotela
Zobraziť galériu (6)
Telo Markéty odvážajú z hotela  (Zdroj: YouTube)

Majiteľ penziónu polícii povedal, že pár sa tu ubytoval v nedeľu a chcel tu zotrvať týždeň. Do štátu Goa pricestoval z Bombaja autobusom. Susedia zariadenia vypovedali, že si žiadny únos nevšimli a ani nespozorovali žiadnu hádku či iný incident.

Vyšetrovatelia v izbe, kde sa vražda udiala, našli veci páru nedotknuté, takže vylúčili motív lúpeže. Taktiež nenašli žiadne stopy, ktoré by potvrdzovali mladíkovo tvrdenie o prepadnutí a únose. Neskôr oznámili, že sa Čech k vražde priznal, a že zranenie si spôsobil sám, aby sa vyhol podozreniu. Usvedčil ho totiž vodič rikše, ktorý ho viezol do mesta po tom, ako zabil Markétu.

Hrozivé VIDEO z miesta
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Polícia na tlačovej konferencii uviedla, že mladík priateľku zabil v utorok skoro ráno, zrejme medzi treťou a štvrtou hodinou rannou. O ôsmej potom odišiel taxíkom do Tivi, kde ho večer našli.
Portál oheraldo.in s odvolaním sa na policajné zdroje napísal, že Čech sa po vražde pokúsil vyčistiť škvrny od krvi, aby zničil dôkazy. Vražednú zbraň polícia nemá.

Vražda Markéty

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu