Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Telo mŕtvej Češky Markéty (†24) už z Indie previezli, Pavel (19) za mrežami

(Zdroj: YouTube)

KALANGUT – Indická justícia rozhodla o uvalení väzby na 19-ročného Čecha Pavla N., ktorý je v západoindickom štáte Goa podozrivý z vraždy svojej priateľky. Muža previezli do väzobnej väznice, informoval dnes server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu českého rezortu zahraničných vecí v Prahe Johanu Grohovú.

 Rodina i známy uväzneného už skôr spochybnili jeho priznanie tvrdiac, že neveria v jeho schopnosť spáchať podobný zločin. Zavraždenú českú turistku našla polícia v noci na 7. júla v penzióne v mestečku Kalangut. Už večer 6. júla však objavili spomínaného 19-ročného Čecha so zranením a údajne v bezvedomí neďaleko železničnej stanice v obci Tivim, ktorá je od Kalangutu vzdialená približne 25 kilometrov.

Polícia sa o prípade dozvedela od lekárov, ktorí našli na mužovom zápästí rezné rany. Mladík tvrdil, že ho uniesli dvaja neznámi muži, keď bol v kuchynke prenajatej izby. Policajti potom odišli s Čechom do penziónu v Kalangute, ale keďže izba bola zamknutá a majiteľ nemal náhradný kľúč, opäť s ním odišla. Po vylomení dverí našli v izbe ženu v kaluži krvi s početnými bodnými zraneniami v hrudnej a reznou ranou v krčnej oblasti.

Majiteľ penziónu vypovedal, že česká dvojica sa tam ubytovala v nedeľu 4. augusta a chcela zostať týždeň. Do štátu Goa pricestovali Česi autobusom z Bombaja. Susedia vypovedali, že si žiadny únos a ani nijakú hádku či iný incident nevšimli. V penzióne, kde sa zločin stal, nebol český pár prvýkrát, ubytoval sa tam aj vlani.

Mladíkovi, ktorý sa podľa oficiálne nepotvrdených informácií pokúšal zahladiť stopy zločinu, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom v Indii doživotné väzenie. Rodina podozrivého v spolupráci s českou ambasádou už krátko po jeho zadržaní najala renomovaného advokáta, ktorý ho zastupuje. Situáciu však komplikuje fakt, že medzi ČR a Indiou neexistuje bilaterálna dohoda o vydávaní trestne stíhaných osôb.

 Telo 24-ročnej obete Markéty H. ešte v pondelok previezli do ČR, informovalo dnes internetové vydanie denníka Blesk. Pochovajú ju zrejme v úzkom rodinnom kruhu, jej pohreb bude pravdepodobne utajený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu