Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nové detaily v prípade mŕtvych Češiek (†36, 8): Záhadný nápoj, Monika nemala nohavičky!

Monika s Klárkou Zobraziť galériu (5)
Monika s Klárkou (Zdroj: Facebook)

PRAHA/HURGHADA - Český turista Petr Kramný, ktorého žena a dcéra zomreli na dovolenke v hotelovej izbe v egyptskom letovisku Hurghada, opísal, čo sa stalo v čase ich smrti. V rozhovore pre českú televíziu Nova uviedol niekoľko nových detailov. Začudoval sa, že fľaša s vodou na manželkinom stolíku bola zmiešaná s kolou a žena nemala spodné nohavičky.

"Sedel som na posteli a pozeral sa na manželku, ktorá ležala chrbtom ku mne. V jednu chvíľu som si všimol, že nemala nohavičky," povedal otec rodiny Nove a označil to za veľmi neobvyklé.

Chvíľu predtým si prišiel k Monike po vodu. Dve fľaše vypil sám a v tej poslednej na manželkinom stolíku zostávali podľa jeho slov asi štyri centimetre. Keď vodu ochutnal, zacítil, že ju niekto zmiešal s troškou koly - ale nedokáže si vysvetliť, kto by to urobil. "Iná voda však nebola, tak som to vypil, ale okamžite som to vyvracal a išiel som si znovu ľahnúť k dcére," povedal muž.

Znova zopakoval, že im všetkým trom bolo celý deň zle, mali hnačku a zvracali. Svoj stav pokladal za najhorší. Kvôli tomu zostali na izbe - on podľa svojich slov vyšiel z izby len dvakrát. Raz na niekoľko sekúnd, keď mu izbová služba priniesla vodu, a druhý raz asi na sedem minút, keď išiel načapovať ďalšiu.

Petr opísal aj najkritickejšie chvíle, keď v noci zistil, že sa niečo stalo - dcéra bola totiž ľadová, fľakatá a fialová. "Kričal som na manželku, že sa niečo stalo, pritom som dcéru oživoval, dával som jej umelé dýchanie," povedal. Keď zbadal, že manželka má otvorené oči a tiež je celá fialová, začal oživovať aj ju, potom vybehol na chodbu a búchal na prvé dvere. Dokázal ešte zatelefonovať matke a zrútil sa, citovala jeho vyjadrenia z rozhovoru spravodajská stránka Novinky.cz.

Kramný odmieta špekulácie, že by mohol mať podiel na smrti svojej ženy a dcéry. Už skôr uviedol, že ich smrť odhalil vo chvíli, keď sa dotkol ľadovej ruky dieťaťa. Lekár hotelovej nemocnice Hešam Hamed televízii Prima povedal, že je čudné, že Klárka bola v polohe so vzpaženými rukami a žena mala na očiach masku na spanie. Riaditeľ nemocnice v Hurghade uviedol, že na žalúdky turistiek musel pôsobiť silný jed, ktorý najskôr vypili v nápoji.

Rakvy oboch zosnulých Češiek boli v utorok v Káhire zapečatené a pripravovali ich na prepravu do Česka. Pohreb je naplánovaný na piatok 9. augusta. Proti mužovi zatiaľ nevzniesli obvinenie a zostáva v Egypte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu