Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prvé výsledky pitvy Moniky (†36) a Klárky (†8): Silný jed im rozleptal žalúdky!

Mŕtva Monika a Klárka Zobraziť galériu (2)
Mŕtva Monika a Klárka (Zdroj: panoramio.com, facebook)

HURGHADA - Na verejnosť prenikli prvé správy o príčinách smrti dvoch českých turistiek, ktoré zomreli v egyptskom letovisku Hurghada. V ich žalúdku sa našli stopy po silnom jede, ktorý nepochádza zo stravy. Prípad sa tak ešte viac zamotáva.

Žalúdky mŕtvych českých turistiek v Egypte boli údajne úplne rozleptané kyselinou, musel to byť silný jed. Českému rozhlasu (ČRo) to povedal šéf štátnej nemocnice v egyptskej Hurghade, ktorá zisťuje príčiny smrti ženy a jej dcéry.

"Žalúdok mali úplne rozpadnutý, a to z dôvodu veľkého množstva jedu, ktorý sa obom obetiam do žalúdka dostal. Je to jed, ktorý zo žalúdka urobí takú rôsolovitú konzistenciu. Teda veľmi, naozaj veľmi silný jed," vysvetlil riaditeľ nemocnice.

Pitva navyše nepreukázala žiadne hnačkové ochorenie. Oficiálne výsledky však však ešte známe nie sú.

Prvé výsledky pitvy Moniky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

V celom prípade je ale viacero nejasností. Napríklad výpoveď otca Petra K. je dosť rozporuplná. V piatok pre Českú televíziu opísal, ako zistil, že jeho dcéra a manželka sú mŕtve. "Ľahol som si vedľa dcéry a hovorím jej, nech sa kúsok posunie, že mám strašne málo miesta. Chytil som ju za ruku a ona bola úplne ľadová!"

Reportér televízie Nova sa ale dozvedel, že všetko bolo úplne inak. Lekár, ktorý mŕtvoly obhliadal, tvrdí, že na posteli rozhodne neležali. "Boli na podlahe a v dosť neprirodzených polohách," uviedol. Telá údajne ležali zhruba pol metra od seba.

Spomínaný lekár podľa portálu tn.cz hovoril so susedkou, u ktorej mal Petr volať o pomoc. Žena počula, ako sa v osudnú noc ozýva z vedľajšej izby krik. To sa opäť nezhoduje s výpoveďou otca, ktorý vypovedal, že Monika a Klárka zaspali pokojne a nič podozrivé si nevšimol. Keď sa ho potom pýtali, prečo kričal, odpovedal, že volal Boha, aby vedel, čo má robiť.

Zarážajúce je aj to, že Petr niekoľko hodín pozeral televíziu a nevšimol si, že jeho žena a dcéra sú mŕtve. Navyše tvrdí, že zvracal až pätnásťkrát za hodinu, ale vyšetrenia pritom nepreukázali, že by trpel príznakmi naznačujúcimi otravu jedlom. A jeho konanie to len potvrdzuje. Vraj si po tom, ako opustil nemocnicu, zašiel do hotela na raňajky a potom sa do nej vrátil späť.

České turistky vo veku 36 a 8 rokov zomreli v hotelovej izbe v noci na utorok. Predtým trpeli črevnými problémami. Stále viac indícií smeruje k podozreniu, že s ich smrťou mal niečo spoločné ich manžel, resp. otec. Podľa egyptskej polície ide pravdepodobne o vraždu, z ktorej podozrievajú práve Petra. Vyšetrovanie stále pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu