Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Dedič britského trónu už má aj rodný list: William ho napísal ručne!

Kópia rodného listu princa Georgea Zobraziť galériu (2)
Kópia rodného listu princa Georgea (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge dnes prihlásili svojho novonarodeného syna, princa Georgea, na matrike v Londýne. Mali na to lehotu 42 dní od narodenia dieťaťa.

Malý George Alexander Louis, ktorý sa narodil 22. júla, je tretím v línii následníkov britského trónu. V registračnom formulári je zapísané celé jeho meno: Jeho kráľovská Výsosť princ George Alexander Louis z Cambridge, napísala agentúra AP.

Ako oznámil Kensingtonský palác, princ William formulár vyplnil dnes ráno. Zatiaľ čo väčšina rodičov musí kvôli prihláseniu dieťaťa na matriku dôjsť, tentoraz matrikárka Alison Cathcartová naopak prišla do paláca za vojvodom. Následné vyhlásenie paláca bolo veľmi stručné: "Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge formálne zaregistrovali svojho syna, princa George." 

Kópia rodného listu princa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Do rodného listu zapísal aj William svoje celé meno, teda Jeho kráľovská Výsosť princ William Arthur Philip Louis, vojvoda z Cambridge. V kolónke povolanie uviedol princ Spojeného kráľovstva. William síce slúži ako pilot záchrannej služby na základni britského Kráľovského letectva (RAF), to však vo formulári napísané nebolo.

Svoju manželku Kate zapísal britský princ ako Catherine Elizabeth, Jej kráľovskú Výsosť, vojvodkyňu z Cambridge a u jej povolania takisto napísal princezná Spojeného kráľovstva. Kráľovský potomok sa narodil minulý pondelok, o deň neskôr ho Kate s Williamom prvýkrát pred nemocnicou ukázali verejnosti a relatívne rýchlo, hneď v stredu potom oznámili, že dávajú synovi meno George.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu