Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svetu oznámil narodenie britského princa: Kráľovského sluhu deportovali, skončil v chatrči!

Pred a po. Z Buckinghamského paláca sa Badar musel vrátiť do indického slumu. Zobraziť galériu (5)
Pred a po. Z Buckinghamského paláca sa Badar musel vrátiť do indického slumu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/LONDÝN - Neuveriteľná smola, alebo necitlivosť štátnych úradov? Kráľovský komorník Badar Azim, ktorý mal tú česť oficiálne oznámiť narodenie syna vojvodu a vojvodkyne z Cambridge, už v paláci nepracuje. Úrady mu nepredĺžili víza a Badar sa musel vrátiť do Indie.

Bol to práve Badar Azim, dvadsaťpäť ročný Ind, ktorý pred Buckinghamský palác vyvesil oficiálne písomné oznámenie o narodení princa Georgea, syna vojvodu Williama a jeho manželky Kate. Už osem dní po tejto udalosti si však musel zbaliť kufre, opustiť svoju prácu kráľovského komorníka a vrátiť sa späť do Indie. Ako informujú britské médiá, úrady Azimovi nepredĺžili jeho dvojročné pracovné vízum.

Slávny moment, Badar oznamuje narodenie kráľovského syna.
Zobraziť galériu (5)
Slávny moment, Badar oznamuje narodenie kráľovského syna.  (Zdroj: SITA)

Badar sa vrátil do dvojizbovej chatrče, ktorú obýva spolu so svojimi rodičimi, dvomi bratmi a piatimi ďalšími príbuznými.

Takto vyzerá miesto, kde dnes Badar býva
Zobraziť galériu (5)
Takto vyzerá miesto, kde dnes Badar býva  (Zdroj: SITA)

Azim sa do Británie dostal z indického slumu vďaka charite. Získal štipendium, vďaka ktorému dokázal študovať na Edinburghskej univerzite. Tam si získal povesť slušného človeka a usilovného študenta, ktorý prispieval na dobročinné účely, aby pomohol deťom, ktoré vyrastajú v rovnakej biede ako on v Indií.

Po promócií získal dvojročné pracovné vízum a podarilo sa mu dostať na miesto komorníka v kráľovskom paláci. Po dvoch rokoch však vstúpili do platnosti nové vízové podmienky a Badar si už vízum nedokázal predĺžiť. Musel sa vrátiť ku svojej rodine do Kalkaty. Podľa zákona totiž pracoval na mieste bez odbornej špecializácie, ktoré mohol pohodlne obsadiť aj Brit.

Ulica, v ktorej Badar býva so svojou rodinou.
Zobraziť galériu (5)
Ulica, v ktorej Badar býva so svojou rodinou.  (Zdroj: SITA)

Badarov otec podľa britských médií pracuje v Kalkate ako zvárač a zarába v prepočte 39 eur mesačne.

"Keď Badar dostal dôležitú úlohu oznámiť narodenie dediča trónu v Buckinghamskom paláci, vedel, že to je jedna z posledných úloh, ktoré plní vo svojej práci komorníka. Jeho vízum malo čoskoro prepadnúť," cituje britský denník Mirror nemenovaný zdroj z paláca. "Bol sklamaný a nešťastný z toho, že nemohol zostať v Británií dlhšie," dodal.

So svojimi skúsenosťami sa však Badar nestratí ani v Indií, údajne sa pokúša získať prácu manažéra v niekotrom z kvalitnejších hotelov.

Ako prebiehalo tehotenstvo Kate Middleton? Na Vyšetrení sa dozviete, čo všetko musela vojvodkyňa z Cambridge prekonať!

 


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu