Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nové fakty o rušňovodičovi z vlaku smrti: Takto žil muž, ktorý zrejme zabil 78 ľudí!

Francisco Garzón po nehode. Zobraziť galériu (3)
Francisco Garzón po nehode. (Zdroj: SITA)

SANTIGAO DE COMPOSTELA - Francisco Garzón, rušňovodič vlaku, ktorý sa v stredu vykoľajil pri najhoršej španielskej železničnej katastrofe posledných desaťročí, vyrástol medzi vlakmi a celý život strávil prácou pri nich, napísala agentúra Reuters.

Garzón nešťastie pri španielskom Santiaga de Compostela prežil. Z vlaku vyliezol so silným krvácaním z rany na hlave, bol v šoku a uľavil si drsným výrazom.

Narodil sa ako syn železničného robotníka a vyrastal v malom galícijskom meste známom ako kolíska železničného priemyslu tejto oblasti. Žil v bytovkách postavených pre zamestnancov železníc a chodil do školy prevádzkovanej štátnou železničnou firmou Renfe.

Francisco Garzón.
Zobraziť galériu (3)
Francisco Garzón.  (Zdroj: Facebook)

V jeho rodnom meste Monforte de Lemos ľudia hovoria, že päťdesiatdvaročný muž, ktorý pracoval pre Renfe tri desaťročia a z toho desať rokov ako rušňovodič, je známy ako rozumný a spoľahlivý človek.

Teraz sa pýtajú, prečo vysoko kvalifikovaný rušňovodič s jeho skúsenosťami skúšal prejsť ostrú zákrutu dvojnásobnou rýchlosťou, než aká je tu povolená.

Odpoveď by mohol naznačiť jeho profil na sociálnej sieti Facebook, ktorý je ale nedostupný. V minulosti na ňom Garzón zverejňoval príspevky, v ktorých sa chválil, že riadi vlaky vo vysokej rýchlosti - ale tvrdil, že vždy v rámci legálneho limitu, oznámil agentúre informovaný zdroj.

V jednom príspevku vystavil fotografiu tachometra vlaku s rýchlosťou ukazujúcou 200 kilometrov za hodinu. Podobné chvastanie je ale medzi vodičmi bežné a uvedená rýchlosť bola pre typ vlaku, ktorý riadil, normálna, dodal zdroj.

Nové fakty o rušňovodičovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V Monforte de Lemos, priemyselnom mestečku s 20 000 obyvateľmi, kde sa železničný priemysel datuje do 19. storočia, hovoria obyvatelia v týchto dňoch hlavne o Garzónovi, ktorý je rozvedený a bezdetný. Hovoria, že pre Renfe začal pracovať v poriadne mladom veku a najprv doplňoval do vlakov palivo. Trvalo žil v galícijskom meste La Coruña so svojou matkou, ktorá prišla o druhého syna, jeho brata, pri autonehode. Nechával si ale svoj byt v Monforte a často tu navštevoval priateľa.

"Je veľmi milý, dobrý priateľ," povedala majiteľka miestneho novinového stánku Concepción Rodriguezová, ktorá sa s Garzónom videla deň pred nehodou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu