Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrdina z vlaku smrti: Dievčatko takto vyniesol na rukách z pekla!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: reuters, lavozdegalicia)

MADRID - Desiatky rokov nezažilo Španielsko podobné železničné nešťastie ako v stredu večer, kedy sa pri Santiagu de Compostela vykoľajila súprava rýchlovlaku a o život prišlo až 78 ľudí. Nebyť pomoci obyvateľov blízkeho mestečka a hasičov, bilancia obetí a zranených mohla byť ešte horšia. Napriek tomu, že verejnosť nepozná mená všetkých týchto dobrých anjelov, dozvedela sa aspoň jedno. Ide o José Ramóna Baliñu (48), ktorého fotografia so zachráneným dievčatkom na rukách obletela svet.

Keď José Ramón Baliñas odchádzal z domu, nemohol predvídať, čo ho v službe čaká. Zdalo sa, že deň ubieha v štandardnom duchu a teplé počasie si vyžiadalo zopár požiarov. Avšak hodinu a štvrť pred koncom šichty zazvonil telefón a on vycítil, že sa deje niečo vážne. Po príchode na miesto nešťastia sa na vlastné oči presvedčil, že jeho tušenie sa naplnilo do bodky.

Hrdina z vlaku smrti:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

"Nikdy som nič také nevidel: potom sme si uvedomili, že stojíme tvárou v tvár tragédii," uviedol hasič s 25-ročnou praxou. "Dieťa bolo zranené a ležalo na železničnej trati. Museli sme ho dostať preč, tak ako ostatných," uviedol na margo záberu, na ktorom nesie dievčatko v náručí. Baliñas si však nemyslí, že urobil niečo výnimočné. Za skutočných hrdinov považuje ľudí, ktorí na miesto dorazili ako prví a poskytli zraneným nevyhnutnú pomoc.

Dievčatko zo snímky malo podľa španielsko denníka La Voz de Galicia cestovať so svojou matkou Anou Mariou Alvarezovou a ďalšou ženou, ktoré sa ťažko zranili. Matka napokon zraneniam podľahla a včera ju v mestečku Ourense pochovali.

Hrdina z vlaku smrti:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Hrdina z vlaku smrti:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu