Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Už nikoho neotrávi: V Zlíne odsúdili výrobcu pančovaného alkoholu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Okresný súd v Zlíne rozhodol o predĺžení väzby dvom z trojice hlavných aktérov metanolovej aféry, Rudolfovi Fianovi i jeho komplicovi Tomášovi Křepelovi. Informáciu priniesla televízia ČT24 s odvolaním sa na Romana Kafku, zlínskeho štátneho zástupcu, ktorý dohliada na hlavnú časť prípadu.

O predĺžení väzby pre Jiřího Vaculu, ktorý mal byť hlavným distributérom pančovaného alkoholu, sa rozhodlo už skôr. Spomínaným mužom hrozí za všeobecné ohrozenie 12-20 rokov odňatia slobody nepodmienečne alebo výnimočný trest. Popri nich čelia rovnakému obvineniu aj štyria ďalší distributéri životu nebezpečného, jedovatého alkoholu. Tí sú stíhaní na slobode.

Vyšetrovanie hlavnej časti kauzy, v rámci ktorej je stíhaných 32 ľudí, sa podľa dostupných informácií skončí v priebehu leta.

Od septembra 2012 si metanolová aféra vyžiadala viac ako štyri desiatky obetí, pričom celkový počet poškodených sa približuje už 120.

Muža, ktorý vlani na jeseň v ubytovni v Otrokoviciach vyrobil 12 litrov pančovaného alkoholu s použitím piatich litrov smrteľne nebezpečnej tekutiny, odsúdil samosudca v Zlíne na osem mesiacov nepodmienečne s odkladom na dvojročnú skúšobnú dobu. Informuje o tom internetový server Novinky.cz

Päťdesiatštyriročný drobný výrobca pančovaného alkoholu Petr J. z Ostravy predal pančovaný alkohol bez označenia.

Jedným z jeho zákazníkov bol aj 37-ročný muž, ktorý zakúpenú fľašu daroval rodičom. Po spoločnej konzumácii sa vážne zdravotné problémy prejavili u jeho matky, pre ktorú sa následne stala nedobrovoľným domovom na niekoľko týždňov nemocnica. Lekárom sa podarilo pacientku dostať z najhoršieho a po terapii nebude mať trvalé následky, aj keď mala poruchy videnia a sužovala ju nevoľnosť.

Odsúdený musí Všeobecnej zdravotnej poisťovni uhradiť všetky náklady spojené s liečbou ženy, ktorých výška presahuje 300.000 Kč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu