Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šesť bezdomovcov popíjalo alkohol, dvaja do rána zomreli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dvaja zo šestice bezdomovcov zo Šumperku v Olomouckom kraji, ktorí v stredu večer spoločne popíjali alkohol, zomreli, zvyšní štyria v nemocnici, z toho jeden vo vážnom stave.

Prvé testy nepotvrdili podozrenie na otravu metanolom, čaká sa na podrobnejšie analýzy a výsledky pitvy. O prípade informoval internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu krajskej polície Josefa Bednaříka.

Podľa jeho slov polícia teraz vyšetruje, či bol zdrojom otravy konzumovaný alkohol a kde sa k nemu bezdomovci dostali. Až ďalšie analýzy a súdna pitva definitívne ukážu, či otrávení vypili priveľa alkoholu, alebo či ide o ďalšiu otravu metanolom.

Jeden zo štyroch prijatých pacientov je vo veľmi vážnom stave na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, uviedla hovorkyňa prevádzkovateľa šumperskej nemocnice Hana Szotkowská. Zostávajúci sú v stabilizovanom stave.

V Olomouckom kraji si nedávna metanolová aféra vyžiadala doteraz sedem životov, ďalších šesť ľudí otravu po konzumácii pančovaného alkoholu prežilo. Zatiaľ poslednou obeťou otravy metanolom v kraji sa stal 51-ročný muž, ktorého našli doma bez známok života ešte v januári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu