Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Británia v napätí: Nezmyselné zábavky novinárov pred nemocnicou!

Dvojníci Williama a Kate čakajúcich patriotov zjavne potešili. Zobraziť galériu (7)
Dvojníci Williama a Kate čakajúcich patriotov zjavne potešili. (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská vojvodkyňa z Cambridge Kate si vyslúžila prezývku "Waity Katie" (čakajúca Kača), než ju princ William konečne požiadal o ruku. A tento prívlastok sa teraz znovu vynoril, zatiaľ čo sa preťahuje čakanie na pôrod prvého potomka Kate a princa Williama, napísala agentúra AFP.

Dieťa, ktorého osudom je jedného dňa zdediť britský trón, sa podľa odhadu médií malo narodiť v polovici júla, ale ako dni odtikávajú jeden po druhom, vkráda sa do čakania nuda, panika aj nezmyselné činy.

Novinári, ktorí už celé týždne táboria pred nemocnicou Panny Márie v londýnskom Paddingtone, začínajú byť nervózni a nepokojní. Každé prudšie prejdenie auta rozbúši tep. V piatok túto scénu na chvíľu oživila skupina piatich tehotných žien s maskou Kate na tvárach, ktoré pózovali na schodoch nemocnice. A tiež sem bolo dopravené staromódne detské autíčko, na ktorom sa dá sedieť, previazané červeno-bielo-modrou mašľou.

Avšak jediné dieťa, ktoré sa v piatok objavilo v britských denníkoch na titulnej strane, vyrastá v New Yorku a pozornosti sa mu dostalo vďaka tomu, že jeho matka tvrdí, že otcom je bývalý spevák skupiny Oasis Liam Gallagher. Médiá The Sun a The Daily Telegraph majú na svojich internetových stránkach živý priamy video-prenos z priestoru pred nemocnicou – čisto pre prípad, že by sa začalo diať niečo zaujímavé.

Novinári sa snažia o záchranu pred slnkom.
Zobraziť galériu (7)
Novinári sa snažia o záchranu pred slnkom.  (Zdroj: SITA)

Reportéri si krátia čas, ako sa dá. Spravodajca denníka The Times sa rozhodol nahrať video podľa upravenej piesne Boba Dylana Subterranean Homesick Blues, aby oživil jednotvárne spravodajstvo.
Text, ktorý sám zložil, okrem iného hovorí: "Woke up this morning / Looked out for some news / There wasn't any / I've got the babycam blues," (zobudil som sa toto ráno / hľadal nejaké správy / neboli žiadne / mám blues z baby kamery).

"She 'late / I hate / The great / Kate wait," (má meškanie / nenávidím / to veľké / Kateine čakanie). "Is it today? / Is it tomorrow? / I'll drown my sorrows / In some babycam booze," (je to dnešok? / Je to zajtrajšok? / Utopím smútky / v nejakom chľaste z baby kamery).

"Pripadalo mi to svojím spôsobom ako epocha premieňajúca poetické performancie, primárny výkrik zúfalstva vyjadrujúci  existenciálnu úzkosť profesionála z médií, zbaveného samotnej podstaty svojho bytia," napísal Low v piatok. "Alebo, inak povedané, nič moc ďalšieho sa nedalo robiť," dodal.

Aj táto mladá slečna sa tešila, spolu s prerasteným macom, priazni novinárov.
Zobraziť galériu (7)
Aj táto mladá slečna sa tešila, spolu s prerasteným macom, priazni novinárov.  (Zdroj: SITA)

Denník The Daily Mail pribehol s článkom, v ktorom radí, ako by Kate mohla to dlhé čakanie urýchliť. "Dokonca aj kráľovná už je netrpezlivá, kedy sa kráľovský potomok narodí," napísal denník. Jeho tipy, ako dieťaťu pomôcť k rýchlejšiemu príchodu na svet, zahŕňajú najesť sa karí, vypiť tonik, podstúpiť akupunktúru, kľaknúť si na všetky štyri – napríklad pri umývaní podlahy – alebo cmúľať sladké drievko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu