Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Británia žije čakaním na kráľovský pôrod: Pozrite na tie šialenstvá!

Dúfajme, že potomok Kate a Williama bude krajší než tieto bábätká. Zobraziť galériu (8)
Dúfajme, že potomok Kate a Williama bude krajší než tieto bábätká. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Od generátorov možného kráľovského mena až po nekonečne nudné priame prenosy pohľadu na nemocničné dvere. Čím dlhšie Británia čaká na narodenie potomka princa Williama a jeho manželky Kate, tým viac hlúpostí, blbiniek a nezmyslov sa objavuje na internete, napísala agentúra AFP.

Znudení používatelia internetu môžu ukrajovať hodiny čakania napríklad na satirickom serveri The Poke vytváraním príšerných fotomontáží toho, ako by malý následník či malá následníčka mohli vyzerať - vziať napríklad vlasy Kate, pridať Williamov nos a uši dedka Charlesa.

Británia žije čakaním na
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: The Poke)

Vynorila sa tiež celá škála generátorov kráľovského mena, ktoré ponúkajú možnosť vytvoriť nejakú neuveriteľnú a nepravdepodobnú skomoleninu pre novorodeniatko. Jeden ponúka tiež The Poke, ktorý užívateľa vyzýva: "Vyhnite sa zbytočným, čas pohlcujúcim špekuláciám nad menom nového kráľovského dieťaťa s pomocou tohto užitočného generátora mien!" "Aristokratické" meno tu vzniká pomocou zapracovania čohokoľvek od miesta narodenia užívateľa až po meno zvieracieho miláčika.

Stránka The Poke vytvorila jednoduchý návod, ako zistiť to pravé meno dediča britského trónu.
Zobraziť galériu (8)
Stránka The Poke vytvorila jednoduchý návod, ako zistiť to pravé meno dediča britského trónu.  (Zdroj: thepoke.co.uk)

Vzhľadom k tomu, že mnoho médií už týždne táborí pred londýnskou nemocnicou, kde má Kate porodiť, hneď niekoľko z nich spustilo od svitania do súmraku fascinujúci online priamy prenos toho, čomu sa v angličtine hovorí "Great Kate Wait" (veľké čakanie Kate) . Príležitostne v ňom nastáva krátky, vzrušujúci okamih, keď okolo kamier namierených na dvere Lindoovho krídla nemocnice Panny Márie prejde chodec, ale inak sú to stále len nehybné dvere.

K dispozícii sú tiež desiatky aplikácií pre smartfóny, vrátane tých, ktoré umožňujú premeniť fotografiu vášho vlastného dieťaťa na malého kráľoviča. Existuje tiež veľa hier pre smartfóny inšpirovaných budúcim monarchom vrátane herného automatu Royal Baby Slot Machine či bežeckej minihry Royal Baby Run.

"Vyberte si svojho monarchu a dobehnite tak ďaleko, ako dokážete!" vyzýva popis hry, v ktorom vybraná postava s bábätkom v náručí preskakuje či podlieza prekážky na ulici. Skúsení hráči môžu nazbierať dostatok kreditov, aby si "odomkli" ďalších členov kráľovskej rodiny - najlacnejší je Charles nasledovaný Kate, Williamovým bratom princom Harrym a nakoniec aj samotnou kráľovnou Alžbetou II.

Do rozbehnutého vlaku šialenstva okolo kráľovského potomka pochopiteľne naskočili aj skúsení zadávatelia reklamy. Jeden z bookmakerov, ktorý prijíma stávky na čokoľvek, od mena budúceho monarchu až po možnú farbu vlasov, obliekol štyroch mužov ako groteskné "dospelé bábätká" a poslal ich do londýnskej podzemky, kde cestujúcim pri pohľade na nich behal mráz po chrbte.

Jeden z bookmakerov obliekol
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Najpredávanejší britský bulvárny denník The Sun pripravil v piatok vlastný žartík, kedy do Lindoovho krídla poslal dve osoby podobné Williamovi a Kate, kde ich na schodoch uvítalo frenetické cvakanie spúští fotoaparátov - len aby sa ukázalo, že to boli najatí herci v tričkách s logom denníka The Sun.

Vzhľadom k tomu, že očakávaný potomok bude prvý, ktorý sa narodí do éry sociálnych sietí, neprekvapí existencia mnohých účtov na Twitteri, ktoré sú zasvätené novinkám okolo pôrodu. Väčšinou však prinášajú maximálne vzrušujúce správy typu: "Žiadne kráľovskej bábätko? Nie, zatiaľ nie."

Iní používatelia Twitteru vyjadrujú nastávajúcej matke sympatie, pretože prítomnosť kamier namierených na nemocnicu v nej musí vyvolávať pocit, ako by bola "panda rodiaca v zoo". A chýbať nemôžu ani vtipy na neustále posúvaný termín pôrodu. "Královské dieťa stále nie je v dohľade," napísal na Twitteri jeden z užívateľov. "Človek začína mať pocit, že ho doručuje britská kráľovská pošta."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu